AcasăOldFabricile de armament au exporturi mari, guvernantii vor concedieri

Fabricile de armament au exporturi mari, guvernantii vor concedieri

Industria de aparare va exporta armament de 250 de milioane de dolari

Companiile din industria de aparare au realizat cresteri ale cifrei de afaceri in prima parte a anului, iar fabricile de armament si munitie vor lucra la capacitate maxima pana la sfarsitul anului, in urma contractelor deja incheiate. Cu toate acestea, guvernantii (inca la putere) au adoptat o ordonanta de urgenta (de  ce s-or fi grabit asa?) prin care sute de angajati din industria de aparare vor fi pusi pe liber.

Industria de aparare va exporta armament de 250 de milioane de dolari

Industria de aparare a realizat cresteri semnificative ale exportului care, in primul semestru, a  totalizat 284.000.000 lei, o crestere cu 31,77 % fata de aceeasi perioada a anului trecut. Printre companiile din industrie se remarca Avioane Craiova si Compania Nationala ROMARM. In prima parte a anului au fost contractate comenzi pentru munitie si armament in valoare de 215.000.000 de dolari, oferind de lucru firmelor din domeniul munitiei si armamentului pana in 2019. De remarcat faptul ca valoarea contractelor incheiate in prima parte a anului este egala cu valoarea exporturilor din ultimii trei ani.  Cu toate acestea, Guvernul Ponta a adoptat, in penultima sa sedinta, o ordonanta de urgenta referitoare la masuri de protectie sociala ce vor putea fi acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective la unii operatori economici din industria de aparare.

Plati compensatorii

Este vorba de companii din subordinea Ministerului Economiei, iar reducerea personalului (probabil si inchiderea unor unitati) se va face in baza Programelor de restructurare si reorganizare a sectorului. Persoanele care vor fi concediate vor beneficia de indemnizatie de somaj, venit lunar de completare (acordat timp de 12-24 de luni, in functie de vechimea in munca) si plati compensatorii acordate de catre operatorii economici din bugetele de venituri si cheltuieli.

author avatar
Arpad Dobre
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger