AcasăOldEvaziunea la paine a scazut cu 20%. Jumatate dintre brutari fenteaza statul...

Evaziunea la paine a scazut cu 20%. Jumatate dintre brutari fenteaza statul in continuare

Aurel Popescu a precizat ca productia fiscalizata de paine a crescut cu 164.000 de tone

Premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, au anuntat, ieri, victoriosi, scaderea cu 20% a evaziunii la faina si paine. Procentul a fost confirmat de reprezentantii industriei de profil, dar daca in 2013 evaziunea era de un miliard de lei si afecta 70% din domeniu, rezulta ca jumatate dintre brutari fenteaza statul  in continuare.

Aurel Popescu a precizat ca productia fiscalizata de paine a crescut cu 164.000 de tone

Victor Ponta se lauda, ieri, ca sunt mai multi muncitori fiscalizati in brutarii, iar Ioana Petrescu sustinea ca numarul firmelor din domeniu a crescut, dupa scaderea la 9% a TVA la faina si paine. Mai informat, presedintele Rompan, Aurel Popescu, a spus ca sunt mai putine firme de morarit si panificatie decat anul trecut, insa a confirmat ca evaziunea a scazut cu 20% (nu este clar daca e vorba de puncte procentuale sau procente), in vreme ce cantitatile de paine si faina intrate pe pata fiscalizata au crescut cu 280.000 de tone.

Aurel Popescu

Concomitent, in urma scaderii pretului painii, romanii au putut face economii – consumand aceeasi cantitate de faina si paine ca in ani trecuti – de aproximativ 136 de milioane de euro. Cifrele par incurajatoare, dar scaderea anuntata este doar varful aisbergului, deoarece anul trecut evaziunea se ridica la un miliard de lei, iar evaziunea, la aproape 70% din piata. Reducerea cu 20% lasa loc in continuare pentru 50% dintre firmele de pe piata sa faca evaziune si sa-si adjudece suma de 800 de milioane de lei, ramasa dupa „lovitura” data de stat cu scaderea TVA.

 

author avatar
Arpad Dobre
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger