AcasăOldEugen Teodorovici majoreaza lefurile, de frica sa nu-i fuga angajatii

Eugen Teodorovici majoreaza lefurile, de frica sa nu-i fuga angajatii

Eugen Teodorovici acorda subordonatilor 22,5% in plus la salariu

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a decis majorarea lefurilor angajatilor din subordinea Ministerului Finantelor Publice (MFP), chipurile, pentru a acorda o justa remunerare a salariatilor, dar, in fapt, de teama ca acestia sa nu migreze spre alte institutii de stat –sau la firme private – unde se platesc salarii mai mari.

Eugen Teodorovici acorda subordonatilor 22,5% in plus la salariu

Teodorovici a tinut sa precizeze ca realizarea principalelor functii ale MFP (strategie in domeniul fiscal-bugetar, contabilitate si datorie publica, administrarea veniturilor statului etc.) pot fi indeplinite doar prin mentinerea unei continuitati a personalului. Si aici incepe „perierea” angajatilor MFP, care sunt laudati ca administreaza anual fonduri publice de peste 250 de miliarde de lei prin competentele si atributiile de serviciu. Drept urmare, Teodorovici sustine ca activitatile complexe ale MFP  justifica o majorare salariala, prin acordarea unui numar de 25 de clase de salarizare succesive, mai ales ca la alte ministere se aplica deja majorarile respective. „Acordarea acestei majorari salariale este de natura sa creeze o salarizare similara cu personalul din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, care are atributii in domeniul gestionarii fondurilor europene nerambursabile si care beneficiaza de pana la 25 de clase de salarizare succesive fata de clasa detinuta”, arata demnitarul. El mentineaza  ca o egalizare a salarizarii intre aceste institutii publice este necesara, deoarece nu trebuie sa existe o diferenta intre cele doua categorii de bugete, national si cel al Uniunii Europene, si nici intre activitatile aferente functiilor acestor institutii publice. De fapt, Teodorovici se teme ca ramane fara angajati competenti.

Antidot impotriv coruptiei

Ministrul a dezvaluit, in final, principalele motive pentru care va majora cu 22,5% lefurile in MFP:

–         evitarea riscului migrarii personalului din cadrul acestora catre institutii cu un nivel de salarizare superior,

–         evitarea savarsirii unor posibile fapte de coruptie,

–         stabilirea unui echilibru intre complexitatea muncii si riscurile care deriva din realizarea prerogativelor acestora.

Teodorovici spera ca, prin majorarea lefurilor in MFP sa elimine, pe cat posibil, si riscul migrarii personalului specializat din cadrul ministerului catre mediul privat.

author avatar
Arpad Dobre
378 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger