AcasăOldEnel Dobrogea si Enel Muntenia, cele mai reclamate companii de energie

Enel Dobrogea si Enel Muntenia, cele mai reclamate companii de energie

Enel Dobrogea şi Enel Muntenia au fost cele mai reclamate companii de distribuţie a energiei electrice. La adresa lor au fost formulate peste 3.000 de sesizari, in  special din cauza fluctuatiilor de tensiune, ceea ce a dus la distrugerea aparaturii electrocasnice din mii de gospodarii.

ANRE recomanda Enel sa suplimenteze numarul de personal pentru efectuarea mai rapida a reparatiilor

Autoritatea Nationala de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) precizeaza intr-un raport ca timpul de raspuns la aceste reclamatii a fost mai mare decat termenul stabilit prin lege. Conform analizei ANRE, timpul mediu de raspuns la reclamatii a fost de 18 zile la joasa tensiune si 12 zile la medie tensiune, la inalta tensiune nu au fost reclamatii, operatorii de distributie incadrandu-se, cu doua exceptii (Enel Dobrogea şi Enel Muntenia), in termenul legal de 30 de zile calendaristice. ANRE atrage atentia ca reclamatiile referitoare la tensiune prezinta un interes special, deoarece se refera la calitatea energiei electrice. In acest sens au fost inregistrate 3.252 de reclamatii, impartite in doua categorii: nivelul tensiunii (termenul legal de raspuns este de 15 zile calendaristice), respective alte sesizari (entru care termenul de raspuns este de 30 de zile).

Potrivit raportului ANRE, valorile medii ale timpului de raspuns pentru reclamatiile privind nivelul tensiunii (la joasa tensiune) s-au incadrat in general in termenul legal de raspuns. Exceptie fac Enel Dobrogea, cu 39 de zile si Enel Muntenia, cu 44 de zile. ”Situatia trebuie remediata neaparat. Se recomanda acestor operatori de distributie sa se doteze cu un numar mai mare de aparate de monitorizare portabile si sau personal, pentru a rezolva reclamatiile”, au precizat reprezentantii ANRE.

author avatar
Arpad Dobre
410 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger