AcasăOldEnel a fost amendata pentru clauze abuzive si practici agresive

Enel a fost amendata pentru clauze abuzive si practici agresive

Compania Enel România, scoasă pe tarabă: cine o cumpără cu 1,3 miliarde de dolari

Compania Enel Energie Muntenia a fost amendata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) din cauza clauzelor abuzive si a practicilor comerciale agresive.

Enel Muntenia a fost sanctionata de ANPC cu 13.000 de lei

O asociatie de proprietari din Voluntari a reclamat la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Ilfov faptul ca in contractul standard de furnizare a energiei electrice ar exista clauze abuzive. Conform petitiei, in cazul in care consumatorii doreau sa denunte anticipat contractele, acestia trebuiau sa notifice cu 30 de zile inainte si sa plateasca celeilalte parti suma de 400 lei pentru fiecare luna pentru care se opera denuntarea contractului. Directia Generala de Control si Supraveghere a Pietei  din cadrul CJPC Ilfov a demarat un control  la Enel Energie Muntenia, constatand ca acea clauza de denuntare era mentinuta, fiind modificate doar termenele aferente notificarii si sumele datorate in caz de denuntare anticipata.

Pozitie de forta

Conform concluziilor controlului CJPC, Enel Energie Muntenia a utilizat o practica comerciala agresiva, deoarece operatorul economic impunea consumatorilor sa ramana captivi in contractul de furnizare a energiei electrice, pe toata durata contractuala. Inspectorii CJPC au constatat ca Enel folosea o pozitie de forta, o influenta nejustificata fata de consumatori, putand limita libertatea de alegere si comportamentul consumatorilor de a denunta contactul de furnizare a energiei electrice. In consecinta, Enel Energie Muntenia a fost sanctionata contraventional cu 13.000 lei de ANPC pentru practici comerciale incorecte. Presedintele ANPC, Bogdan Pandelica, sfatuieste consumatorii sa citeasca foarte atent contractele semnate cu furnizorii de servicii. Acestea nu trebuie sa limiteze optiunile consumatorilor de a-si alege furnizorul care raspunde cel mai bine nevoilor lor.

author avatar
Arpad Dobre
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger