AcasăOldELCEN: Directorul RADET nu stie cat costa energia termica

ELCEN: Directorul RADET nu stie cat costa energia termica

Gabriel Dumitrascu sustine ca sistemul de termoficare bucurestean e la pamant

Conducerea ELCEN sustine ca directorul RADET Bucuresti,Gabriel Dumitrascu, fie nu stie, fie informeaza eronat asupra pretului energiei termice. ELCEN avertizeaza ca regia de termoficare din Capitala are pierderi de 38% in retea.

Gabriel Dumitrascu sustine ca sistemul de termoficare bucurestean e la pamant

Conducerea ELCEN atrage atentia ca afirmatia lui Gabriel Dumitrascu, potrivit careia, in Bucuresti, megawatul termic reglementat costa 216 lei, iar megawatul electric in bugetul ELCEN este de 170 lei, este falsa. Conform ELCEN, in realitate, tarifele sunt urmatoarele: 157,83 lei/MW ora pentru populatie, respectiv 184,32 lei/MW ora pentru consumatorii non-casnici. Tarifele sunt reglementate de ANRE, iar pentru anul 2015, preturile au fost transmise prin Decizia nr. 2127/16.12.2014. Totodata, in bugetul ELCEN pentru anul 2015, pretul megawatului electric/ora este de 340 lei.

Reteaua de termoficare, facuta ciur

Reprezentantii ELCEN se arata ingrijorati si de faptul ca Dumitrascu semnaleaza riscul ca populatia Capitalei sa ramana fara energie termica in sezonul de iarna, ceea ce reconfirma situatia critica a RADET Bucuresti. Potrivit ELCEN, in ultimii ani, regia a renuntat la reviziile anuale programate si la probele de presiune hidraulica a retelelor de transport, care aveau scopul de a depista problemele tehnice. Din 1.000 Gcal/h primite de la ELCEN, RADET vinde consumatorilor din Bucuresti circa 650-700 mGcal/h, restul fiind pierdute in atmosfera si in pamant prin reteaua de transport sparta, neizolata termic corespunzator si nereparata, nemodernizata de ani de zile. „Pierderile de energie termica pe resele au ajuns la peste 38%. ELCEN considera ca, pentru eliminarea acestor pierderi, RADET si Primaria Municipiului Bucuresti trebuie sa intreprinda de urgenta masuri de reabilitare a retelei primare de termoficare cu finantarea, atat din surse proprii, cat si din fonduri structurale.

author avatar
Arpad Dobre
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger