AcasăOldEconomia, dezindustrializata si secatuita de resurse naturale

Economia, dezindustrializata si secatuita de resurse naturale

Florin Pogonaru atrage atentia asupra exportului de resurse naturale, tot mai putine, cum e si cazul masei lemnoase

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) cere Presedintiei Romaniei sa patroneze lansarea unei platforme ample de dezbatere vizand obiectivele unui proiect de tara „Romania 2030”. Reprezentantii AOAR atrag atentia asupra dezindustrializarii tarii si a exportului de resurse naturale si materii prime neprelucrate.

Florin Pogonaru atrage atentia asupra exportului de resurse naturale, tot mai putine, cum e si cazul masei lemnoase

Conducerea AOAR considera ca oamenii de afaceri, ca si intreaga societate, au nevoie sa cunoasca si sa accepte viitoarele strategii guvernamentale, cel putin in ceea ce priveste energia si mediul. Aceste sectoare sunt cu atat mai importante cu cat la nivel regional si global exista in prezent numeroase amenintari, dar si oportunitati in domeniile respective.

Stoparea exporturilor de materii prime

Florin Pogonaru

Reprezentantii  AOAR cer guvernantilor sa adopte decizii clare, transparente si in interes national in ceea ce priveste identificarea, explorarea, exploatarea, inclusiv prelucrarea cat mai avansata a resurselor naturale existente in Romania. Aceasta deoarece tara noastra nu mai poate continua procesul de dezindustrializare si de reducere a gradului de prelucrare a unor resurse naturale tot mai putine, dar si mai valoroase. „In aceeasi masura, nu se poate continua cu mentinerea modelului economic in care resursele naturale ale Romaniei sa fie trimise spre prelucrare in alte tari UE, activitatea economica din Romania limitandu-se la extragerea, prelucrarea primara si transportul acestora in alte state”, a avertizat presedintele AOAR, Florin Pogonaru.

Informatizare, joburi, venituri

Reprezentantii oamenilor de afaceri sustin ca acum este momentul informatizarii totale a relatiei dintre institutii ale statului si contribuabili. Aceasta este si o conditie de crestere a eficientei semnificative a unor functionari publici profesionalizati, capabili sa verifice respectarea legii si conformarea procedurala prin utilizarea rationala a unor resurse. Potrivit AOAR, un proiect de tara care va urmari imbunatatirea in plan local si national a onditiilor ce  determina dezvoltarea afacerilor va asigura si crearea de locuri de munca, venituri si prosperitate pentru cetateni, venituri bugetare suplimentare necesare finantarii sistemelor publice de educatie, sanatate si aparare, profesionalizarea si retribuirea mai buna a functionarilor publici performanti.

author avatar
Arpad Dobre
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger