AcasăOldDrona romaneasca realizata impreuna cu Airbus

Drona romaneasca realizata impreuna cu Airbus

Signus poate atinge o viteza de 230 km/h si o altitudine de 3.000 de metri

Compania romaneasca Teamnet Group a anutat realizarea unui prototip de avion fara pilot, numit Signus, pentru care Airbus Defence & Space va furniza solutia de transmisie de date securizate de banda larga si sistemul de misiune.

Signus poate atinge o viteza de 230 km/h si o altitudine de 3.000 de metri

Dupa mai bine de 100 de ani de la primul zbor al pionierului in aviatie, Aurel Vlaicu, marcam un pas important in istoria si industria aviatica din Romania: crearea prototipului Signus, care poate opera deasupra Marii Negre la o distanta de 200 de km, pentru siguranta frontierei maritime si terestre.  Bogdan Padiu, CEO al Grupului Teamnet, a precizat ca prototipul Signus a fost conceput pentru a opera la o viteza maxima de 230km/h, iar cu o sarcina maxima la decolare de 100 kilograme, va putea atinge un plafon de 3.000 metri. Sistemul este interoperabil cu aceeasi statie de comanda si control cu care este operata aeronava Hirrus.

Utila pentru siguranta nationala

Prin tehnologiile inovatoare si gradul ridicat de performanta, aeronava fara pilot va desfasura actiuni complexe de monitorizare si colectare a datelor in timp real de la sol, cu mari beneficii in domenii precum situatiile de urgenta, agricultura, protectia mediului, transport sau energie, dar si in siguranta nationala si de frontiera. Signus va colecta date in situatii de urgenta, precum incendii, inundatii sau alunecari de teren, va supraveghea si monitoriza mediul si schimbarile climatice, flora si fauna in ariile protejate, nivelurile de poluare din atmosfera, traseele de transport rutier, feroviar sau maritim, precum si infrastructuri aflate in pericol.

author avatar
Arpad Dobre
582 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger