AcasăOldDoar 5% dintre firme utilizeaza aplicatii mobile in afaceri

Doar 5% dintre firme utilizeaza aplicatii mobile in afaceri

Solutiile de afaceri pe smartphone pot optimiza eficient si profitabil activitatea intreprinzatorilor

Doar 5% dintre companiile romanesti utilizeaza aplicatii mobile pentru afaceri, in timp ce, pe plan international, gradul de utilizare este de peste 60%. Mai grav, peste 60% dintre managerii romani s-au aratat sceptici fata de succesul acestor aplicatii in dezvoltarea afacerilor.

Solutiile de afaceri pe smartphone pot optimiza eficient si profitabil activitatea intreprinzatorilor

Potrivit SAP Romania, subidiara locala a SAP SE, liderul mondial pe piata de solutii software de business si tehnologie, aproximativ 5% dintre companiile locale utilizeaza aplicatii mobile de business specifice industriei in care activeaza. Potrivit unui studiu al companiei de consultanta IDG Research Services, pe plan international, peste 60% dintre firme utilizeaza astfel de aplicatii. Gradul de utilizare este asteptat sa creasca in perioada urmatoare, insa una dintre problemele cu care se confrunta firmele romanesti este gradul redus de informare pentru dezvoltarea unei strategii bine definite pe zona de mobilitate la nivelul intregii organizatii.

Neincredere in business-ul pe smartphone

In ceea ce priveste liniile de business, mai mult de jumatate dintre companiile internationale chestionate de IDG au deja implementate aplicatii mobile dedicate unui departament, fie ca este vorba de servicii financiare, resurse umane sau vanzari. In plus, un procent similar are acces la solutii analitice si alerte pentru indicatorii de performanta, direct de pe dispozitivul mobil. Cu toate acestea, doar 20% dintre companiile analizate de IDG au definita o strategie unitara la nivelul intregii organizatii pe zona solutiilor de mobilitate. Mai rau, lipsa unei strategii la nivelul intregii organizatii se datoreaza si neincrederii manifestate de manageri. Astfel, peste 60% dintre acestia se declara nesiguri de succesul investitiilor mobile sau al modului in care solutiile de mobilitate influenteaza pozitiv desfasurarea afacerilor.

Catalog cu solutii pentru patroni

Pentru a sustine companiile de pe plan local care doresc sa afle mai multe informatii despre cum pot solutiile mobile de business sa le ajute in generarea de inovatie si transformarea afacerilor, SAP Romania a lansat Mobile Apps Catalog. In acesta sunt prezentate cele mai utilizate aplicatii mobile, precum si principalele avantaje ce decurg din utilizarea acestora. Catalogul este disponibil si in format digital, putand fi accesat si descarcat gratuit de pe www.business-mobile.solutions.

 

author avatar
Arpad Dobre
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger