AcasăOldDeduceri de 1.600 de euro pentru sanatate si pensie

Deduceri de 1.600 de euro pentru sanatate si pensie

Comisia de buget-finante e de acord si cu deducerea asigurarilor de viata, din 2017

Angajatii si angajatorii vor putea efectua, anual, deduceri de cate 400 de euro atat la asigurarile de sanatate, cat si la contributiile pentru pensiile private.

Comisia de buget-finante e de acord si cu deducerea asigurarilor de viata, din 2017

Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a aprobat, recent majorarea deductibilitatii pentru asigurarile de sanatate. Acestea au, in prezent un plafon de 250 de euro/angajat pe an, aplicat la angajatorii care ofera aceste beneficii salariatilor, iar deputatii au decis sa majoreze suma la  400 de euro pe an, aceasta deductibilitate urmand a se aplica atat pentru angajat, cat si pentru angajator. Plafonul de deductibilitate pentru pensiile facultative (Pilonul III) nu a fost modificat. Astfel, in prezent, deductibilitatea pentru pensiile private facultative este de 400 de euro/an si se aplica atat pentru angajat, cat si pentru angajator.

Asigurarile de viata, in asteptare

Pe de alta parte, atat piata asigurarilor, cat si angajatorii si angajatii ar fi interesati ca deductibilitatile sa fie extinse si la asigurarile de viata. In acest mod, cifra de afaceri a firmelor de asigurare ar creste exponential, iar cetatenii si-ar incheia mult mai multe polite, gandindu-se astfel, la siguranta materiala a familiilor lor. Potrivit deputatilor de la Comisia de buget-finante, in varianta actuala a Codului Fiscal nu a fost introdusa deductbilitatea asigurarilor de viata, deoarece nu sunt definite clar categoriile care pot beneficia de deducere. Aceasta facilitate fiscala ar putea fi aplicata din  2017, in conditiile in care actualul Cod Fiscal, respectiv, Cod de Procedura Fiscala, vor intra in vigoare din 2016.

 

author avatar
Arpad Dobre
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger