AcasăOldDan Pascariu, maturat de la conducerea Tarom

Dan Pascariu, maturat de la conducerea Tarom

Ministerul Transporturilor a revocat intreg Consiliul de Administratie (CA) al Tarom, din cauza conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere si CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann.

Dan Pascariu (foto) a fost demis, iar activitatea lui Christian Heinzmann va fi luata la puricat
Christian Heinzmann

Consiliul de Administratie revocat era format din Dan Pascariu, Valentin Macec, Ciprian Ladunca, Marius Ghenea si Dumitru Prunariu. Ministerul Transporturilor a anuntat, aseara, ca  revocarea tututor membrilor CA a fost necesara, deoarece membrii forului de conducere au incalcat statutul si mandatul cand au decis reducerea mandatului directorului executiv Christian Heinzmann de la patru ani la un an. „Se considera ca afirmatiile din presa ale membrilor CA au adus grave prejudicii imaginii companiei”, au anuntat reprezentantii ministerului, referindu-se las pozitia vadit antagonica a lui Pascariu fata de Heinzmann.

Noii membri ai Consililui de administratie

Noul CA numit de Ministerul Transporturilor este alcatuit din: Dante Stein – consilier al primului ministru, Manuel Donescu -secretar de stat in Ministerul Trasporturilor, Florin Luca – consultant strategie bancara, Bogdan Speteanu – director general BCR Leasing si Razvan Filipescu – presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism. In prima sedinta a CA va fi ales si noul presedinte al Consiliului de Administratie dintre cei cinci noi membri.

Revocarea, declansata de dezvaluirile din NATIONAL

Ministerul a propus noului CA al Tarom sa analizeze in perioada urmatoare activitatea directorului executiv al Tarom, Christian Heinzmann, si modul in care acesta si-a indeplinit atributiile. Iata cum, dupa cateva incercari de a-l demite pe Dan Pascariu – actiune care a fost declansata de Ministerul Transporturilor in urma dezvaluirilor publicate in cotidianul NATIONAL – acest lucru s-a infaptuit. Totusi, ar fi util ca noul CA sa aiba in vedere, pe langa analiza activitatii lui Heinzmann, si pe cea a lui Pascariu, pentru ca ar putea descoperi destule nereguli.

Adam Gheorge

author avatar
eNational
678 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger