AcasăOldCum tineti sub control costurile internetului in roaming

Cum tineti sub control costurile internetului in roaming

Acccesarea internetului in roaming in afara UE poate costa si 195 de euro

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) readuce in atentia utilizatorilor romani ai serviciilor de internet mobil faptul ca atunci cand calatoresc in strainatate pot opta pentru o oferta speciala pentru perioadele de vacanta sau isi pot plafona costurile.

Acccesarea internetului in roaming in afara UE poate costa si 195 de euro

In cazul in care utilizatorii nu aleg o oferta speciala sau un plafon, li se va aplica pragul-limita implicit, de 50 de euro, pentru consumul de date in roaming, dupa care accesul la internet este blocat automat. Aceasta limitare nu va fi aplicata daca utilizatorii au optat, la incheierea contractului sau oricand pe parcurs, pentru renuntarea la plafonul implicit.

Optimizarea cheltuielilor

Conform datelor disponibile pe www.veritel.ro, un utilizator roman de internet mobil care foloseste planul tarifar standard si calatoreste in afara spatiului UE, in Turcia, Muntenegru, Moldova sau Serbia, poate ajunge sa plateasca tarife intre 5-13 Euro/MB pentru transferul de date. Spre exemplu, un utilizator care acceseaza de pe telefonul mobil casuta de e-mail, retele de socializare si site-uri de stiri timp de aproximativ doua ore ajunge sa consume cel putin 15MB, putand plati sume intre 3 euro si 195 de euro pentru roaming-ul de date, in functie de tara in care se afla. Comparativ, in cazul deplasarilor in tarile din UE, unde exista in prezent reglementari referitoare la tariful maxim pe care il pot percepe operatorii, utilizatorii romani platesc vara aceasta maximum 0,20 euro/MB (fara TVA), in cazul utilizarii planului tarifar standard (Eurotarif).

author avatar
Arpad Dobre
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger