AcasăOldCum sa-ti protejezi parolele, telefonul si calculatorul

Cum sa-ti protejezi parolele, telefonul si calculatorul

In anul 2014 s-au portat 564.648 de numere, ceea ce reprezinta o treime din totalul de 1.772.073 de numere portate de la lansarea portabilitatii numerelor, in 2008 pana la sfarsitul anului 2014.

Accesul si navigarea pe internet este tot mai facila, atat pentru utilizatori, cat si pentru hackeri sau diverse servicii specializate, care vor sa afle date confidentiale de la cei care folosesc mediul online cu buna credinta. Solutia o reprezinta protejarea parolelor si utilizarea de aplicatii care va pot face – pana la un punct – anonimi pe net.

Puteti utiliza aplicatii sau softuri care va protejeaza de spionii de pe net

„Reseteaza-ti internetul”, un ghid realizat recent cu ajutorul specialistilor de la Electronic Frontier Foundation, va ofera solutii pentru protejarea vietii private online, care permit utilizarea mai sigura smartphone-urilor si a calculatoarelor.

Solutii pentru calculatoare

In cazul in care folositi aceeasi parola peste tot (e-mail, acces pe diverse site-uri, Facebook etc.), este timpul sa o schimbati. Chiar acum! Aveti la dispozitie o solutie precum MasterPassword sau puteti scrie parola pe hartie si sa o pastrati alaturi de celelalte documente protejate. Specialistii recomanda ca macar o parte din parola sa nu fie scrisa pe hartie, ci sa fie memorata. De asemenea, este bine daca adaugati un al doilea nivel de protectie pentru conturile voastre Google, Facebook, Twitter, Yahoo, Dropbox si alte servicii cu autentificare in doi pasi.

Securizarea chat-urilor

Securizarea chat-urilor este destul de usoara in Windows. Pastrarea intimitatii si anonimatului in timpul navigarii pe web este mai usoara. Pidgin este o solutie pentru chat-uri criptate pentru Facebook, Google, Duck Duck Go si altele. Pe de alta parte, Tor (acronim pentru The onion browser) anonimizeaza traficul vostru pe web. Utilizand acest sofware nu mai dati – chiar si fara sa vreti –  informatii privind localizarea voastra sau obiceiurile voastre de navigare pe web.

Protectie pentru smartphone-uri

Iata cateva aplicatii de mobil prin care va puteti proteja foarte simplu si puteti face mult mai dificila supravegherea voastra pe web de catre hackeri sau servicii specializate:

–         ChatSecure: serviciu securizat de chat cu utilizatorii Google si XMPP;

–         TextSecure: metoda puternica pentru a va proteja mesajele text;

–         RedPhone: confidentialitate pentru apelurile voastre telefonice;

–         Cryptocat: efectuarea de conversatii in grup, simplu si distractiv.

author avatar
Arpad Dobre
282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger