AcasăOldCum putem recupera fisierele sterse din smartphone

Cum putem recupera fisierele sterse din smartphone

Exista o serie de programe care permit recuperarea documentelor sau fotografiilor sterse din telefonul mobil

Din graba sau neatentie, se intampla uneori sa stergeti fotografii, clipuri sau documente de pe telefon, insa aveti la dispozitie o serie de programe care permit recuperarea fisierelor, atat in cazul sistemului de operare Android, cat si iOS.

Exista o serie de programe care permit recuperarea documentelor sau fotografiilor sterse din telefonul mobil

Partea de stocare a oricarui dispozitiv Android este partitionata, zona in care se stocheaza fotografii, muzica, filme, clipuri video sau diverse alte fisiere se comporta ca o memorie externa. Expertii ThePhoneGeeks de la EuroGsm ne-au declarat ca, in cazul in care aceste date sunt sterse din greseala sau smartphone-ul este readus la setarile din fabrica, datele pot fi recuperate cu ajutorul unor progame dedicate. Printre acestea se numara Recuva, iCare Data Recovery sau Pandora Recovery, ce se pot descarca si se instaleaza pe un PC, la care se conecteaza ulterior smartphone-ul prin cablu USB si se urmeaza pasii ceruti de program.

Alte solutii

In cazul in care documentele sterse erau stocate pe cardul de memorie al dispozitivului, acestea pot fi recuperate cu ajutorul unor programe precum PC Inspector Smart Recovery, PhotoRec, Digicam Photo Recovery sau Power Data Recovery. Utilizarea acestor programe este foarte simpla, dupa instalarea lor pe un PC fiind necesara conectarea cardului de memorie, rularea programului, selectarea partitiei si fisierele care se doresc a fi recuperate, apoi acestea se salveaza intr-un nou folder. Pe de alta parte, expertii ThePhoneGeeks sustin ca, pentru a evita utilizarea acestor solutii este bine sa aveti un backup (o copie de rezerva a fisierelor) la smartphone, iar datele sa fie salvate intr-un spatiu virtual de tip cloud.

author avatar
Arpad Dobre
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger