AcasăOldCum obtii 20.000 de lei de la stat pentru cumpararea unui autoturism...

Cum obtii 20.000 de lei de la stat pentru cumpararea unui autoturism electric

Masina electrica trebuie sa aiba o sursa externa de alimentare

Persoanele interesate de achiztionarea din surse proprii, credit sau leasing a unui autovehicul electric pot obtine de la stat un ecotichet de 20.000 de lei, in anumite conditii. Termenul-limita pentru Programul Rabla este 30 septembrie 2015.

Masina electrica trebuie sa aiba o sursa externa de alimentare

Ecotichetul este in cuantum de:

a) 20.000 lei pentru achizitionarea unui autovehicul pur electric;

b) 5.000 lei pentru achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursa de alimentare externa, cu emisii CO2 sub 50g/km.

Conditii

Beneficiaza de ecotichet orice persoana fizica ce indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) are domiciliul sau resedinta in Romania;

b) nu are obligatii de plata la bugetul local;

c) s-a inscris la un producator validat in vederea achizitionarii unui autovehicul pur electric sau unui autovehicul nou electric hibrid;

d) a achizitionat autovehicul pur electric sau autovehicul nou electric hibrid de la producatorul validat.

Daca indeplineste conditiile, solicitantul beneficiaza de un ecotichet la achizitionarea unui autovehicul pur electric sau unui autovehicul nou electric hibrid. La cumpararea mai multor autovehicule pur electrice sau autovehicule noi electrice hibride se acorda mai multe ecotichete. Ecotichetul se scade de catre producatorul validat din pretul de comercializare, cu TVA, diferenta fiind asigurata de catre solicitant din surse financiare proprii si/sau surse financiare complementare: credite bancare ori finantare in baza unui contract de leasing financiar. Daca solicitantul vrea un autovehicul pur electric sau electric hibrid, ecotichetul se poate cumula cu prima de casare (6.500 de lei). La achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid, ecotichetul se poate cumula cu ecobonusul de 2.500 de lei, prevazut in Ordinul 609/2015, emis de ministrul Mediului.

author avatar
Arpad Dobre
427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger