AcasăOldCum ne protejam smartphone-ul de atacurile hackerilor

Cum ne protejam smartphone-ul de atacurile hackerilor

Hackerii ataca prin e-mail si fura parole si coduri PIN

Piata smartphone-urilor este intr-o continua dezvoltare, insa odata cu avansul tehnologic apar si tot mai multe probleme de securitate, numarul atacurilor cibernetice asupra smartphone-urilor crescand considerabil in ultimul an.

Hackerii ataca prin e-mail si fura parole si coduri PIN

Pentru a preveni astfel de incidente, echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm ofera cateva sfaturi care sa ne ajute sa ne protejam telefonul mobil de potentialele atacuri ale hackerilor.

Atentie la sms-uri si e-mail-uri

In primul rand, trebuie acordata o atentie sporita sms-urilor sau email-urilor care propun actualizarea unui program sau a unei aplicatii, pentru care este necesara efectuarea unei plati, chiar daca aceasta este una modica. De asemenea, trebuie sa fim atenti la datele stocate in memoria telefonului sau in cloud si chiar sa utilizam un cod de blocare a smartphone-ului. Aceasta deoarece principalele tinte ale hackerilor sunt numerele de telefon, adresele de e-mail, codurile PIN pentru carduri bancare, parolele pentru sistemele de online banking sau cele pentru retelele de socializare.

Aplicatii antivirus

Pentru a va proteja telefonul mobil este recomandabila instalarea de programe antivirus pentru scanarea traficului de Internet, dar si descarcarea aplicatiilor din surse sigure. Oferta din Google Play Store este foarte variata, iar printre cele mai populare aplicatii antivirus, care permit scanarea aplicatiilor instalate sau a datelor de pe cardul de memorie, se numara AntiVirus Security, Avast, Bitdefender Antivirus Free, Eset Mobile Security & Antivirus, Avira Antivirus Security sau Kaspersky Internet Security.

 

author avatar
Arpad Dobre
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger