AcasăOldCum deosebesti un iPhone original de o facatura

Cum deosebesti un iPhone original de o facatura

Nu de putine ori, pe strada, sau chiar pe net, gasesti un chilipir. Sa zicem ca este un iPhone 6 la un pret incredibil. Omul il da ieftin pentru ca este in mare nevoie de bani, zice el.  Primul lucru care trebuie sa iti vina in minte este un dispozitiv fals.

Cele mai greu de depistat sunt dispozitivele care contin parti reale Apple si ruleaza iOS, dar de fapt au fost parti din telefoane, care au fost trimise pentru reciclare, de regula in China. Acolo, companii fara scrupule iau piesele bune din dispozitivele stricate si le asambleaza pentru a obtine noi aparate care sa para iPhone-uri. In primul rand, la o prima incercare a dispozitivului, trebuie sa observi daca software-ul raspunde destul de lenes. Asta se intampla, de regula, pentru ca softul este de la un alt telefon. Pasul doi: te uiti pe spatele iPhone 6 si cauti seria electronica, cunocuta ca iMEI (international mobile equipment station identity), gravata foarte mic chiar sub logo-ul Apple. Aceasta este seria unica care te ajuta sa identifici daca telefonul este cel real. Acel numar este valabil si atunci cand mergi la Settings> General> About. Daca acele numere nu se potrivesc, atunci ai de-a face cu un fals. Tine minte ca acelasi numar trebuie sa apara si pe spatele cutiei in care se afla dispozitivul. Daca seria de pe cutie nu se potriveste cu cea de pe smartphone, nu inseamna neaparat ca ai de-a face cu o facatura. Exista posibilitatea sa se fi produs o eroare in magazin. Daca se intampla asta, este bine sa ceri un iPhone caruia sa ii corespunda seria cu cea de pe ambalaj. O alta metoda folosita de escroci este sa deghizeze un Android intr-un telefon Apple. Acestea sunt usor de depistat, desi aparentele pot fi destul de convingatoare. Carcasa poate arata identic, la fel si ecranul, dar daca sapi putin mai mult, depistezi imediat daca e minciuna. In primul rand, incearca sa invoci Siri apasand butonul Home. Daca nu raspunde, ori ai de-a face cu un iPhone defect, ori tii in mana un fals. Apoi, verifica iconitele de pe ecran. Spre exemplu, daca vezi Google Play app, atunci nu este un iPhone. Sau, incearca sa apesi pe iconita App Store, iar daca nu te duce pe Apple’s App Store, nu e un iPhone. Alte indicii care ar putea da de gol un iPhone FAKE: este mai usor decat unul real, rezolutia ecranului este mai scazuta, iar unele detalii legate de constructie ar putea fi gresite. De asemenea, poate prezenta un sertar pentru cartela de marime nepotrivita, iar ambalajul arata ieftin.

Se lanseaza noul iPhone 6

Apple a comunicat oficial ca in a doua saptamana a lunii septembrie, mai exact pe 9 septembrie, va prezenta noul iPhone, cel care trebuie sa inlocuiasca actualul model iPhone 6/6+.  Tot atunci, Apple va anunta si noua generatie iPad Pro, dar si, mai mult pentru piata americana, noul Apple TV. Din primele zvonuri, noul model va purta numele de 6S si foarte probabil 6S+, nu iPhone 7, asa cum foarte multi s-au grabit sa anunte.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.526 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger