AcasăOldCum alegeti si cat costa RCA in 2014

Cum alegeti si cat costa RCA in 2014

Pont. In caz de acident auto, RCA platit la timp este in stransa legatura cu tariful, vechimea si renumele asiguratorului

Numerosi proprietari de masini aleg cea mai ieftina asigurare RCA, pe considerentul ca oricum nu vor avea evenimente rutiere, insa cele mai mici tarife pot oferi si cele mai mici si tarzii despagubiri in caz de accident auto.

Pont. In caz de acident auto, RCA platit la timp este in stransa legatura cu tariful, vechimea si renumele asiguratorului

Cei mai multi soferi dau cautare pe net dupa cuvintele cheie „RCA” si „ieftin”, in speranta gasirii celui mai mic tarif al asigurarii auto obligatorii. Sfaturi utile – si nu neaparat despre cele mai mici RCA – pot fi gasite pe rca-ieftin.ro, ai caror specialisti recomanda accesarea ofertelor medii (nici ieftine, nici foarte scumpe) ca pret. Iata cateva solutii pentru cei aflati in cautarea unei firme care sa le ofere servicii optime ca pret/calitate:

–         Renumele asiguratorului in privinta rapiditatii cu care plateste daunele. Daca exista informatii ca firma despagubeste la timp, inclusiv sume mai mari, acest lucru denota stabilitate financiara.

–         Calitatea serviciilor oferite. Este important cu ce service-uri auto au incheiate parteneriate companiile de asigurari, in vederea unor reparatii rapide si la preturi avantajoase.

–         Pretul asigurarii. Este preferata asigurarea cu cel mai mic pret, dar un serviciu bun sau serviciile aditionale presupun si un cost crescut al asigurarii.

Sfaturi

Inainte de semnarea contractului trebuie sa fiti atenti la urmatoarele aspecte:

1) Analizati cu atentie ofertele din piata, fie cu ajutorul unui broker, fie prin internet, pentru a va asigura ca alegeti varianta de asigurare optima.

2) Discutati cu alte persoane care au cumparat asigurarea respectiva. Intrati pe forumuri si nu uitati sa intrebati mai multi agenti de vanzari/firme de asigurari ce oferte si ce servicii aditionale au.

3) Cititi tot contractul si asigurati-va ca intelegeti tot ceea ce este scris acolo.

4) Fiti foarte atenti la clauze, anexe.

5) Retineti excluderile, adica acele situatii in care nu vi se va plati despagubirea.

Costuri

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor (ANPCPPS) din Romania – InfoCons  a realizat, impreuna cu Finzoom, un studiu privind costul RCA, in functie de firma si perioada de acoperire.  Doi dintre factorii importanti in stabilirea primei de asigurare pentru RCA sunt varsta solicitantului si vechimea permisului. De exemplu,  in cazul unui autoturism marca Logan din 2009 si pentru un sofer care detine permisul de conducere din 2013, preturile pornesc de la 163 de lei pentru o perioada asigurata de sase luni si ajung, in cazul asigurarilor valabile un an, pana la 985 de lei. De asemenea, primele de asigurare reflecta si calitatea serviciilor oferite. De exemplu, cele mai scumpe companii de asigurare si-au facut o reputatie in a plati despagubirile la timp. Iata cateva dintre tarifele practicate de cateva firme de asigurari:

Compania de asigurare         Tarif  12 luni (RON)

Euroins        310, 16

Carpatica Asigurari       717,69

Omniasig   723,25

Allianz Tiriac         898.70

City Insurance     907,83

Uniqa Asigurari  984,54

Compania de asigurare         Tarif sase luni (RON)

Euroins        163,03

Astra Asigurari    365,72

Carpatica Asigurari       397,10

Omniasig   400,18

City Insurance     507,18

Uniqa Asigurari  544,76

Allianz Tiriac         615,60

author avatar
Arpad Dobre
1.034 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger