AcasăOldCredite pe baza veniturilor din chirii

Credite pe baza veniturilor din chirii

Proprietarii care au venituri din chirii pot obtine credite in baza acestor sume, insa unele banci solicita si alte resurse financiare.

Veniturile din chirii sunt venituri eligibile la contractarea unui credit. Potrivit portalului financiar FinZoom, conditia impusa de banci este ca inainte de a cere creditul, contractul de inchiriere sa genereze venituri pentru cel putin trei luni.

Ponderea veniturilor din chirii luata in calcul difera de la o banca la alta si se situeaza intre 50% si 100%, insa pe langa aceste surse financiare trebuie prezentate si alte venituri cu caracter permanent.

Astfel, la solicitarea unui credit de acest tip, Marfin Bank si Raiffeisen Bank iau in calcul 100% din veniturile din chirii, CEC Bank – 90%, OTP Bank – 80%,  Banca Transilvania – 70%,  Libra Bank – 70%, Bancpost  – 70%, Piraeus – 65%-85%,  (in functie de tipul de contract), Idea Bank – 60%, Intesa SanPaolo – 50%, ING Bank – 50%, Banca Feroviara – 50%,  BRD – 50-80%.

In functie de banca, aceste venituri permit contractarea de carduri de credit, precum si imprumuturi imobiliare, credite de nevoi personale (garantate sau nu cu ipoteca imobiliara), credite auto etc. Documentele necesare la banca pentru justificarea veniturile din chirii sunt:

– actul de proprietate al imobilului,

– contractul de inchiriere,

– certificatul de atestare fiscala,

– declaratia privind venitul estimat pentru anul in curs,

– dovada platii impozitelor obtinute din cedarea folosintei bunurilor.

author avatar
Arpad Dobre
1.631 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger