AcasăOldCredite cu dobanzi corelate cu bursa agricola

Credite cu dobanzi corelate cu bursa agricola

Dobanzile creditului corelat Matif scad concomitent cu reducerea cotatiilor la cereale

Intreprinzatorii din agricultura isi pot finanta capitalul de lucru printr-un credit ce permite corelarea dobanzii cu pretul cerealelor de la bursa, astfel ca atunci cand cotatiile scad, se reduc si costurile creditarii, si invers.

Dobanzile creditului corelat Matif scad concomitent cu reducerea cotatiilor la cereale

Fermierii romanii si intreprinzatorii din agricultura au la dispozitie un nou credit, unic in Romania prin modul de stabilire a costurilor. Imprumutul, lansat de Agricover Credit IFN, permite corelarea dobanzii cu pretul cerealelor de la bursa de marfuri din Paris (Matif), un punct de referinta pentru comertul cu cereale. Produsul se adreseaza fermierilor care vor sa-si finanteze capitalul de lucru. Dobanda este indexata lunar, in functie de cotatia Matif afisata in ultima zi a lunii anterioare si se incadreaza intre 2,90% pentru cotatia Matif mai mica de 155 euro/tona si 8,90% pentru cotatia Matif mai mare de 225 de euro/tona.

Cerealele se vor ieftini

Pe de alta parte, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) si Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) au anuntat ca preturile mondiale la cereale vor scadea in urmatorii doi ani. Estimarea se bazeaza pe cresterea, an de an, a productiei cerealiere intr-un ritm mai mare decat a cererii. In aceste conditii, cei care acceseaza creditul corelat Matif isi pot face, de pe acum, calculele pentru urmatorii doi ani, deoarece au posibilitatea sa achite dobanzi mai mici la acest tip de imprumut.

author avatar
Arpad Dobre
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger