AcasăOldCredite cu dobanda redusa pentru functionari, politisti si militari in Ungaria

Credite cu dobanda redusa pentru functionari, politisti si militari in Ungaria

Banca Nationala a Ungariei trebuie sa elaboreze norme pentru creditareaa preferentiala a functionarilor statului

Guvernul ungar are in vedere acordarea de credite ipotecare cu dobanda redusa functionarilor publici, precum si personalului din armata si politie.

Banca Nationala a Ungariei trebuie sa elaboreze norme pentru creditareaa preferentiala a functionarilor statului

Conform publicatiei Nepszabadsag, executivul de la Budapesta (care se pregateste si de alegeri parlamentare in primavara anului 2014, deci putina captare a bunavointei alegatorilor nu strica…) a luat in discutie acordarea de credite cu dobanda preferentiala, subventionata de stat. De aceste imprumuturi ar urma sa beneficieze persoanele angajate cu contract pe perioada nedeterminata si care nu detin o locuinta. Ratele lunare vor fi plafonate la 30% din salariul împrumutatului.

Guvernul ungar are cateva variante de aplicare a programului de creditare. Una dintre acestea vizeaza plafonarea împrumuturilor la cate 30 de milioane de forinti (100.000 euro) pentru proprietatile noi, la 20 de milioane de forinti (67.500 euro) pentru cele vechi si la 15 milioane de forinti (50.500 euro) pentru lucrari de renovare a locuintelor. Functionarii, militarii sau politistii care ies din sistemul ce le-a dat dreptul la creditul subventionat sau devin rau-platnice vor fi excluse din program, urmand sa achite rata standard a dobanzii. În cazul pensionarii sau decesului va fi mentinuta dobanda preferentiala (platibila de catre mostenitori sau giranti). In programul guvfernamental de acordare a creditelor cu dobanda preferntiala ar urma sa intre aproximativ 50.000 de slujbasi ai statului ungar.

author avatar
Arpad Dobre
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger