AcasăOldConsiliul Concurentei cere aviz de la UE pentru stoparea jafului de la...

Consiliul Concurentei cere aviz de la UE pentru stoparea jafului de la Romsilva

Bogdan Chiritoiu nu este de acord cu defrisarile, dar nici cu limitarea liberei circulatii a masei lemnoase

Consiliul Concurentei a trimis o solicitare Comisiei Europene pentru a-si exprima opinia privind introducerea pragului maxim de 30% din volumul de masa lemnoasa din fiecare specie ce poate fi achizitionat de o companie, prevazut in proiectul  de modificare a legislatiei silvice.

Bogdan Chiritoiu nu este de acord cu defrisarile, dar nici cu limitarea liberei circulatii a masei lemnoase

Potrivit Consiliului Concurentei, mentinerea unei limitari la achizitia de masa lemnoasa ar putea reprezenta o incalcare a Tratatului privind Functionarea Uniunii Europene in ceea ce priveste libera circulatie a marfurilor si poate avea ca posibila consecinta declansarea procedurii de infringement impotriva Romaniei. „Nu ne opunem acestei legi si nici masurilor de limitare a taierilor ilegale. Noi avem obiectii referitoare la unele masuri punctuale, care, desi introduse cu bune intentii, risca sa incalce legislatia europeana si pot atrage sanctiuni din partea Comisiei Europene”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Amenda pentru pozitie dominanta

Bogdan Chiritoiu

Legislatia in domeniul concurentei, similara celei din UE, are instrumente pentru depistarea si sanctionarea abuzului unei companii aflate in pozitie dominanta. Consiliul Concurentei a sanctionat compania Kronospan, activa pe piata prelucrarii lemnului, cu 3,5 milioane lei pentru abuz de pozitie dominanta . Domnule Chiritoiu, daca tot am ajuns aici, nu va faceti un pic de timp si pentru Holzindustrie Schweighofer Romania (care prelucreaza lemn din taieri ilegale)? Nu de alta, dar se aude ca firma ar avea monopol (fapta sanctionata de Legea Concurentei) pe piata prelucrarii lemnului de rasinoase din Romania.

 

author avatar
Arpad Dobre
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger