AcasăOldConsiliul Concurentei a invins in instanta cartelul licitatiilor trucate

Consiliul Concurentei a invins in instanta cartelul licitatiilor trucate

Seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a dispus sanctiuni mari in urma licitatiilor trucate de la Transgaz

Consiliul Concurentei a castigat toate procesele cu companiile TMUCB, Moldocor, Condmag si INSPET, sanctionate pentru trucarea a doua licitatii organizate de Transgaz.

Seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a dispus sanctiuni mari in urma licitatiilor trucate de la Transgaz

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a confirmat irevocabil sanctiunile aplicate in anul 2012 de Consiliul Concurentei companiilor TMUCB, Moldocor, Condmag si Inspet. Anterior, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut decizia Consiliului Concurentei, motiv pentru care cele patru companii au formulat recursuri la ICCJ, care insa  le-a respins ca nefondate.

Amenzi uriase

Reamintim ca firmele Condmag si INSPET  au fost amendate pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale constand in participarea cu oferte trucate la procedura de achizitie publica „Racord gaze naturale Butimanu-Brazi pentru alimentarea cu gaze a centralei de Cogenerare Brazi”, organizata de Transgaz in anul 2009. Condmag a fost sanctionata cu amenda de 4.548.658 lei (suma reprezentand aproximativ 4% din cifra de afaceri realizata in anul financiar 2011.), iar INSPET. cu 7.296.204 lei (tot 4% din cifra de afaceri realizata in anul financiar 2011). Moldocor, si TMUCB au fost amendate cu 2.235.028 lei (500.000 euro) si, respectiv, cu 11.384.975 lei (2,5 milioane euro) pentru realizarea unei intelegeri in scopul participarii cu oferte trucate la procedura de achizitie publica „Conducta de transport gaze  Giurgiu Ruse” organizata in anul 2011.

 

author avatar
Arpad Dobre
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger