AcasăOldCompaniile HORECA solicita servicii specializate de stingere a incendiilor

Companiile HORECA solicita servicii specializate de stingere a incendiilor

Tot mai multe firme din domeniul hotelier, al restaurantelor, cafenelelor si cluburilor (HORECA) au solicitat servicii de protectie impotriva incendiilor, in urma tragediei de la Colectiv. Cererea pentru astfel de servicii a crescut cu peste 500% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pentru 2016 este estimata o cifra de afaceri de 200 de milioane de lei pe piata de profil, dublu fata de 2015.

Localurile din Centrul Vechi al Bucurestiului vor avea mari probleme in caz de incendiu, din cauza aglomeratiei

Tragedia din clubul Colectiv a deschis, in sfarsit, ochii multor patroni de firme asupra pericolelor care pot aparea daca nu se asigura conditii pentru prevenirea si stingerea incendiilor. Dincolo de aspectul pur social, legat de protejarea vietii angajatilor si clientilor, mai apare si celalat aspect, privind protejarea valorilor materiale pentru care multi patroni au luat credite bancare sau pe care nu le-au asigurat. Trezirea la realitate este confirmata si de faptul ca in magazinele de specialitate aproape ca nu se mai gasesc extinctoare, detectoare de fum, hidranti etc. Analistii agentiei de business management si credit risk managemen KeysFin au luat in calcul si potentialul de business din domeniu, iar rezultatele sunt surprinzatoare.

O piata de 200 de milioane de lei

Datele de la Registrul Comertului si Ministerul Finantelor arata ca in Romania sunt inregistrate in prezent doar 75 de firme care ofera astfel de servicii (1,7 pe judet), din care in Bucuresti sunt 57, iar zone intregi din tara sunt neacoperite cu astfel de servicii. Cifra de afaceri a acestor firme a crescut  de la 86,1 milioane de lei in 2011 la 101,7 milioane de lei in anul trecut, iar profitul a urcat de la 9,8 milioane de lei in 2011 la 12,2 milioane de lei in 2014, in vreme ce numarul de angajati a crescut de la 1.599 in 2011 la 1.926 in 2014. „Ordonanta de urgenta adoptata recent de Guvern, care da pompierilor dreptul de a sista activitatea firmelor care nu respecta masurile minime de protectie impotriva incendiilor, va influenta semnificativ piata, mai ales in 2016. Din informatiile noastre, exista deja comenzi ferme pentru serviciile din domeniu intr-un volum de peste 500% fata de media ultimilor ani”, spun expertii KeysFin intr-o analiza postata pe keysfin.com. Ei sustin ca piata serviciilor de profil va avansa in 2016 cu peste 100%, cifra de afaceri estimata urmand sa depaseasca 200 de milioane de lei.

author avatar
Arpad Dobre
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger