AcasăOldComisionul de „frunza verde”, pe cale de disparitie

Comisionul de „frunza verde”, pe cale de disparitie

Gheorghe Piperea e convins ca „frunza verde” va disparea din contractele de credit

Comisionul de risc, inventat de catre Volksbank si adoptat imediat de celelalte banci in contractele de credit, va disparea in curand, in urma numeroaselor decizii definitive si irevocabile ale instantelor, prin care s-a constatat caracterul abuziv al acestui comision.

Gheorghe Piperea e convins ca „frunza verde” va disparea din contractele de credit

Comisionul de risc, poreclit „frunza verde” de catre debitorii cu credite in franci elvetieni, are zilele numarate. Conform precizarilor avocatului Gheorghe Piperea, acest comision a fost incriminat in sute de dosare ale debitorilor indreptate impotriva bancilor, in special impotriva Volksbank, care a si inventat „frunza verde”.  In dosarul ANPC si Asociatia Parakletos contra Volksbank, in care s-a cerut constatarea cu efecte erga omnes a caracterului abuziv al acestui comision si scoaterea lui din contracte, magistratii au respins cererea de recuzare a judecatorului.  „Termenul de judecata a fondului este 7 octombrie. Toate cele 13 exceptii (inclusiv cererea de sesizare a Curtii Constitutionale), precum si nenumaratele incidente procedurale inventate de banca pentru a mai castiga un pic de timp au fost respinse”, a constatat Gheorghe Piperea.

Sanse reale pentru datornici

In prezent exista peste 200 de hotarari irevocabile ale instantelor impotriva acestui comision. La aceste hotarari se mai adauga si o decizie similara a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, in dosarul Matei contra Volksbank. „Exista o recunoastere implicita a caracterului abuziv al comisionului de „frunza verde” din partea bancii care va inghiti Volksbank (Banca Transilvania – n.r.); mi-e greu sa cred ca aceasta inventie malefica a pietei financiar – bancare mai poate continua sa chinuie oamenii”, a remarcat Piperea.

author avatar
Arpad Dobre
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger