AcasăOldCirculatia in Delta Dunarii, doar cu autorizatie, GPS si viteza redusa

Circulatia in Delta Dunarii, doar cu autorizatie, GPS si viteza redusa

Accesul si circulatia navelor si ambarcatiunilor pe canalele si lacurile interioare din perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD) se vor desfasura dupa reguli noi.

 

Pe anumite canale, viteza maxim admisa va fi de 5 km/ora

Astfel, potrivit unei hotarari adoptate, ieri, de Guvern, indiferent de scop, perioada calendaristica si de durata, accesul si circulatia navelor si ambarcatiunilor pe canalele si lacurile interioare din perimetrul Rezervatiei se fac numai pe baza permisului de acces eliberat de Administratia RBDD. Exceptie fac bratele Dunarii. Navele si ambarcatiunile propulsate care navigheaza in perimetrul RBDD vor fi dotate cu dispozitive electronice de transmitere a pozitiei si vitezei catre statiile fixe, iar sistemul de monitorizare a traficului va fi alcatuit din statii fixe de localizare si identificare nave/ambarcatiuni si radare de supraveghere.

Restrictii de navigatie

De asemenea, prin actul normativ sunt aduse modificari la regulile de circulatie, in sensul reducerii vitezei maxime a navelor si ambarcatiunilor pe anumite lacuri si canale din perimetrul Rezervatiei, in functie de biodiversitatea din zona. Actul normativ stabileste canalele de navigatie si lacurile interioare pe care este admisa navigatia cu maximum 40 de kilometri pe ora, precum si pe cele pe care viteza maxima de circulatie este de 15 kilometri pe ora. De asemenea, sunt mentionate lacurile si canalele situate in apropierea coloniilor de pasari, pe care este admisa navigatia cu viteza maxima de 5 kilometri pe ora. In zonele strict protejate, accesul si navigatia sunt interzise.

 

author avatar
Arpad Dobre
523 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger