AcasăOldChitoiu: Painea, ieftinita doar in hipermarketuri

Chitoiu: Painea, ieftinita doar in hipermarketuri

Daniel Chitoiu (foto jos) admite ca brutariile autorizate vor vinde paine mai ieftina in magazinele lor

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a recunoscut deschis ca nu prea crede ca scaderea TVA la paine se va aplica la absolut toate magazinele. Demnitarul a admis ca painea se va ieftini in special in hipermarketuri si la magazinele brutariilor autorizate.

Daniel Chitoiu (foto jos) admite ca brutariile autorizate vor vinde paine mai ieftina in magazinele lor
Daniel Chitoiu

Chitoiu sustine ca masura de reducere a TVA ar putea fi extinsa si la alte alimente, daca va avea un impact pozitiv, dar s-a aratat sceptic fata de ieftinirea cu 15% a painii in toata tara. „Nu avem siguranta ca retailerii mai mici din toata tara vor reduce pretul la paine, dar scopul major al reducerii TVA de la 24% la 9% este (…) de a reduce evaziunea si frauda fiscala, pe intreg lantul, de la producerea cerealelor, pana la producerea painii’, a spus Chitoiu, ieri, la o reuniune a patronatelor din morarit si panificatie.

TVA redus la carne

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca daca se va dovedi ca scaderea TVA la paine a avut efectele scontate, urmatorul produs pentru care ar trebui redusa TVA este carnea. „Cred ca sectorul carnii ar trebuie sa beneficieze urgent de scaderea TVA”, a spus Constantin.

Masura temporara

Reprezentantii FMI au permis Romaniei sa scada TVA la paine, dar au atras atentia ca trebuie efectuata o analiza foarte riguroasa referitoare la efectele asupra bugetului de stat. „Este o masura temporara, dupa o perioada se va face o evaluare daca s-a redus evaziunea fiscala si atunci se va vedea daca se pastreaza masura sau va fi inversata”, a atras atentia seful misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter.

author avatar
Arpad Dobre
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger