AcasăOldCFR si RADET, amendate pentru ca si-au batut joc de cetateni

CFR si RADET, amendate pentru ca si-au batut joc de cetateni

Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti a sanctionat CFR Calatori si CFR Infrastructura cu 50.000 lei pentru conditii improprii de calatorie. De asemenea, RADET Bucuresti a fost amendata cu 20.000 de lei, pentru lipsa furnizarii caldurii si a apei calde.

Desi RADET a fost amendata, e frig in apartamentele din peste 100 de blocuri din Bucuresti

In cazul CFR, controlul s-a desfasurat recent, in Gara de Nord, si a vizat CFR Infrastructura si CFR Calatori, dupa ce consumatorii au reclamat proastele servicii de transport pe calea ferata. Principalele nereguli constatate in Gara de Nord au fost:

–         vagoane in circulatie cu zapada la capete;

–         vagoane de dormit in care apa s-a scurs din plafon, imediat dupa plecarea trenului;

–         toalete nefunctionale;

–         intarzieri de pana la 90 minute, neinformarea consumatorilor cu privire la intarzieri si lipsa explicatiilor in legatura cu aceste intarzieri.

Au fost inregistrate 359 trenuri, care au avut intarzieri de 2.677 minute, cauzate in proportie de 70% de infrastructura feroviara, iar restul de 30%, de problemele tehnice aparute la vagoane.

Frig in apartamente

Comisarii ANPC au desfasurat un control in urma sesizarilor primite de la consumatori. Acestia reclamau faptul ca furnizarea agentului termic fie a fost oprita, fie s-a furnizat sub parametri stabiliti, precum si a faptului ca apa calda a fost furnizata la temperaturi scazute. In timpul controlului, reclamatiile s-au confirmat, situatie recunoscuta si de RADET. In consecinta, ANPC a aplicat o amenda contraventionala de 20.000 lei si a dispus remedierea situatiei, insa alte 110 blocuri din cartierele vestice ale Bucurestiului sunt, in continuare, afectatea de prostele servicii ale RADET.

author avatar
Arpad Dobre
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger