AcasăOldCentrala termoelectrica pe biomasa la Busteni

Centrala termoelectrica pe biomasa la Busteni

Primarul Emanoil Savin, alaturi de delegatia irlandeza

Primarul din Busteni, Emanoil Savin, a avizat demararea lucrarilor de constructie a unei centrale pe biomasa, care va produce energie electrica si termica in orasul de la poalele Caraimanului.

Primarul Emanoil Savin, alaturi de delegatia irlandeza

Primarul Emanoil Savin a primit, recent, vizita unei delegatii din Irlanda, condusa de Derek Madden, directorul general al Prime Energy Power. Vizita a avut ca scop demararea oficiala a lucrarilor de constructie a statiei de cogenerare cu biomasa lemnoasa pentru furnizare de caldura si energie electrica, precum si identificarea unor modalitati concrete de intensificare a colaborarii si de dezvoltare de proiecte in domeniul turistic in orasul Busteni. Odata cu implementarea proiectului „Statie de cogenerare cu biomasa lemnoasa pentru furnizare de caldura si energie electrica” se vor crea aproximativ 140 de locuri de munca in timpul constructiei si pe perioada exploatarii.

Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 35 de milioane de euro, iar proiectul va permite utilizarea eficienta a activelor forestiere ale regiunii Busteni si va contribui la reimpadurirea regiunii si refacerea plantatiilor pentru culturile energetice.

author avatar
Arpad Dobre
345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger