AcasăOldCele mai cautate masini second hand

Cele mai cautate masini second hand

Romanii cauta pe net in special masini second hand germane, atat pe motorina, cat si pe benzina, iar cand vine vorba de SUV-uri la mana a doua, Dacia Duster e in topul preferintelor.

Volkswagen si Dacia Duster, cele mai cautate masini second hand de pe net

Cei care nu-si permit o masina noua, fie ea si Dacia Logan de cel mult 7.000 de euro, dau cautare pe net pentru a gasi masini second hand, mai ieftine, dar inca bune. O analiza a portalului vezicatface.ro a scos in evidenta cateva caracteristici:

–         cele mai cautate marci auto sunt cele germane;

–         din cauza bugetului, cei care sunt in cautare de un model premium, ajung sa ia in calcul fie modele mai vechi, fie modele din clase inferioare;

–         Dacia Duster este cel mai cautat SUV second hand;

–         Volkswagen Golf este des comparata cu alte masini din clasa ei;

–         interesul pentru masini cu motor pe motorina este relativ egal cu cel pentru propulsoare pe benzina;

–         interesul pentru Toyota creste, Peugeot si Renault scade.

Kilometraj si vechime

Cele mai cautate marci auto second hand din Romania in 2014 au fost Volkswagen (19,1%), Opel (11,1%) si Ford (9,1%). Kilometrajul mediu al masinilor second hand a fost de 143.000 de km, iar vechimea medie, de sapte ani si noua luni. Astfel, 58% dintre cei care au cautat o masina pe vezicatface.ro in 2014 au ales un model fabricat intre anii 2005 si 2010. La categoria SUV-uri second hand, Dacia Duster este urmata de Nissan Qashqai, BMW X3, BMW X5, Volkswagen Tiguan, Toyota RAV-4, Volkswagen Touareg, Honda CR-V, Land Rover Freelander si Subaru Forester.

author avatar
Arpad Dobre
1.001 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger