AcasăOldCel mai mare contribuabil din Romania trage in jos OMV

Cel mai mare contribuabil din Romania trage in jos OMV

Gerhard Roiss pleaca de la OMV, Mariana Gheorghe de la Petrom rezista

Grupul austriac OMV a inregistrat, la nivel mondial, cresteri ale productiei de hidrocarburi, gaze si electricitate, insa rezultatele in scadere ale filialelor din anumite tari au grevat asupra profitului. In consecinta, seful OMV, Gerhard Roiss, a fost „invitat” sa plece, iar unul dintre motive il constituie rezultatele mai slabe de la Petrom, cel mai mare contribuabil din Romania.

Gerhard Roiss pleaca de la OMV, Mariana Gheorghe de la Petrom rezista

O analiza economica recenta publicata in presa de specialitate din Austria releva ca in trimestrul doi, comparativ cu trimestrul unu din acest an, OMV a inregistrat vanzari reduse de petrol in Libia, Norvegia si Noua Zeelanda si costuri mai mari de explorare, dupa esecul prospectiunilor din Gabon, Insulele Feroe si Norvegia.

Mariana Gheorghe

Erau incriminate si cheltuielide productie mari, influentate de majorarea costurilor de personal in Romania. Zvonul conform caruia seful OMV, Gerhard Roiss, urma sa fie debarcat de la conducere s-a confirmat, iar actionarii principali au decis inlaturarea sa, cu plata unui bonus de 6,4 milioane de euro. OMV a transmis, ieri, un comunicat oficial, in care indulceste putin situatia sa economica, dar rezultatele din Romania sunt tot slabe.

Rezultate in scadere la Petrom

Potrivit OMV, vanzarile de gaze naturale si electricitate ale OMV Petrom au scazut cu 22,7% in trimestrul al treilea, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 8,68 TWh. Totodata, productia de hidrocarburi a inregistrat o scadere de 2,2%, ajungand la la 178.000 barili echivalent petrol (bep) pe zi. La nivelul grupului austriac, vanzarile de gaze si electricitate au urcat in perioada iulie-septembrie fata de acelasi interval al anului trecut de la 85,94 TWh la 117,92 TWh. Totusi, vanzarile de gaze ale grupului au fost influentate negativ de cererea scazuta din Romania, iar divizia de electricitate a fost afectata de rezultatele mai slabe ale filialei romanesti. Oare urmeaza o schimbare de management si la OMV Petrom?

 

author avatar
Arpad Dobre
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger