AcasăOldCe afaceri mai faci cu subventii de la stat?

Ce afaceri mai faci cu subventii de la stat?

In domeniul productiei sunt acordate o serie de facilitati fiscale

Principala problema in cazul lansarii si mentinerii unei afaceri este finantarea. Ea poate fi obtinuta greu sau chiar foarte greu de la banci sau din fonduri europene, si chiar daca ai pornit, ai nevoie in continuare de bani. O buna parte din suma necesara o pot reprezenta finantarile indirecte, adica subventiile si scutirile totale sau partiale de taxe si impozite.

In domeniul productiei sunt acordate o serie de facilitati fiscale

Cele mai multe facilitati fiscale si subventii sunt oferite in domeniul productiei pentru companiile de pe plan local, insa si IT-ul, agricultura sau industria energetica si cea de servicii prezinta avantaje semnificative din acest punct de vedere.

Scutiri sau reduceri de impozite

Expertii companiei de consultanta in afaceri Accace sustin ca intreprinzatorii care doresc sa-si infiinteze o companie in domeniul productiei sau in cel al serviciilor ar trebui sa stie ca pot beneficia de scutirea impozitului pe cladiri si terenuri, precum si de reducerea la plata impozitului pe profit, aceasta din urma fiind aplicabila si in cazul companiilor din domeniul energetic. In plus, in domeniul productiei, precum si in agricultura, sunt oferite subventii pentru exportul produselor. O alta facilitate fiscala disponibila atat in productie, cat si in IT si servicii este cea referitoare la reconversia profesionala a fortei de munca. De asemenea, ajutoarele de stat pentru infiintarea de locuri de munca se acorda atat companiilor din IT, cat si celor din productie, servicii sau domeniul energetic. Nici agricultura nu trebuie ignorata, fiind singurul dintre aceste domenii in care sunt acordate facilitati sub forma unor scutiri de la plata contributiilor sociale.

author avatar
Arpad Dobre
459 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger