AcasăOldCasele de pariuri se plang ca platesc impozit minim de 5%

Casele de pariuri se plang ca platesc impozit minim de 5%

Doru Gheorghiu, sustine ca evaziunea din industria pariurilor e aproape zero

Reprezentantii firmelor de jocuri de noroc sustin ca impozitul minim in industria de profil este inutil, deoarece intreaga activitate din acest domeniu este monitorizata in timp real de autoritatile statului.

Doru Gheorghiu, sustine ca evaziunea din industria pariurilor e aproape zero

Conform articolului 18 din Codul fiscal, contribuabilii care desfasoara activitati de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizeaza aceste venituri in baza unui contract de asociere, si in cazul carora impozitul pe profit datorat pentru activitatile prevazute in acest articol este mai mic decat 5% din veniturile respective, sunt obligati la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri inregistrate.

Evaziune redusa

Directorul executiv al Patronatului Organizatorilor de Pariuri din Romania – Romanian Bookmakers. Doru Gheorghiu, a precizat ca dupa instituirea acestui impozit minim a aparut sistemul de monitorizare in timp real a tuturor tranzactiilor din agentiile operatorilor licentiati in Romania. „Acest articol (art. 18 din Codul Fiscal — n.r.) devine inutil si, mai mult, se transforma in timp intr-o amenintare de ordin «nuclear» pentru industrie in sine si in mod special pentru zona de pariuri traditionale”, a declarat, ieri, Doru Gheorghiu. El a mentionat ca in acest sector lucreaza peste 12.000 de angajati, iar orice problema aparuta in activitate poate genera efecte negative la nivel social. Operatorii din industrie sustin ca au o contributie bugetara directa si indirecta de 120 de milioane de euro anual, iar evaziunea in domeniu tinde spre zero. „In acest moment nu cred ca exista o industrie care sa fie mai bine controlata de catre autoritatile de stat decat este zona de pariuri traditionale”, a mai spus Gheorghiu.

author avatar
Arpad Dobre
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger