AcasăOldCare sunt cele mai avantajoase credite auto fara avans

Care sunt cele mai avantajoase credite auto fara avans

Rata lunara la un credit auto in lei echivalent cu 6.000 de euro incepe la 598 de lei

Dupa o scadere drastica timp de aproape sase ani, cererea pentru credite auto incepe sa-si revina, insa cele mai apreciate produse din acest domeniu sunt imprumuturile fara avans.

Rata lunara la un credit auto in lei echivalent cu 6.000 de euro incepe la 598 de lei

Criza economica din 2008 a redus drastic atat oferta bancilor in domeniul creditelor auto, cat si cererea din partea eventualilor doritori de astfel de imprumuturi. Scaderea cererii a fost generata in special de teama imposibilitatii achitarii ratelor, dar si din cauza avansului cerut de banci, de minimum 15% din valoarea creditului. Intre timp, bancherii au devenit ceva mai intelegatori si au renuntat – nu toti – la avansul minim, doar-doar vor relansa piata creditelor auto.

Revenirea consumului

ANPCPPS Romania – InfoCons, o organizatie neguvernamentala care se ocupa de drepturile si protectia consumatorilor, a incheriat un parteneriat cu portalul financiar-bancar FinZoom, in urma caruia a rezultat un studiu privind situatia pietei creditelor auto, in general, si a celor cu avans zero, in mod special. Astfel, daca in 2008-2009, acest tip de imprumuturi aproape ca a disparut din oferta bancilor, de anul trecut preturile auto au scazut, iar romanii au inceput sa achizitioneze din nou autovehicule. Trendul a continuat si in acest an, cand se observa insa o usoara revenire a creditului auto, gama de oferte fiind mai larga, iar romanii mai deschisi oportunitatilor de finantare, dupa o perioada in care economisirea a fost declarata ca principala sursa de venituri pentru orice achizitie.

Date statistice

Conform unui studiu realizat recent de FinZoom in parteneriat cu Bancpost, 46% dintre romani ar apela la un credit bancar pentru cumpararea unei masini, fie pentru intreaga suma (23%), fie partial, in completarea economiilor proprii (22%). Pentru cei care ar dori un produs bancar pentru finantare, creditul de nevoi personale si cel auto reprezinta optiuni relativ egale, cu o usoara preferinta pentru primul. Peste 75% dintre participantii la sondaj au afirmat ca ar accesa un credit auto, daca acesta ar avea costuri cat mai mici. Mai mult de 50% dintre repondenti considera ca o dobanda cat mai redusa – in special pentru clientii cu un istoric bun in relatie cu banca ofertanta sau alte banci  – este determinanta in alegerea creditului.

Topul dobanzilor

In prezent, avansul nu mai reprezinta un impediment pentru obtinerea unui credit auto, deoarece exista oferte in piata care nu necesita plata unui avans. In topul imprumuturilor auto fara avans pentru o suma de 27.000 de lei (aproximativ 6.000 de euro) pe o perioada de cinci ani, Bancpost ocupa prima pozitie, urmata de BRD si Cetelem.

Topul creditelor auto cu avans zero

Banca                        DAE %           Comisioane Rata lunara  Suma de rambursat

 

Bancpost      12,48%         3,5 lei/luna  598 lei           35.886 lei

BRD    12,95%         analiza dosar: 200 lei        644 lei           35.837 lei

Cetelem IFN            16,09%         administrare: 0,26%/luna           643 lei           38.553 lei

author avatar
Arpad Dobre
670 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger