AcasăOldBursa, in crestere cu peste 40%!

Bursa, in crestere cu peste 40%!

La BVB s-au tranzactionat actiuni Romgaz de 25 de milioane de lei

Valoarea totala tranzactionata saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a ridicat la 158,4 milioane de lei, din care peste 141 de milioane de lei o reprezinta valoarea tranzactiilor cu actiuni, in crestere cu 40,64% fata de saptamana anterioara.

La BVB s-au tranzactionat actiuni Romgaz de 25 de milioane de lei

Cele mai importante schimburi s-au realizat cu titlurile emise de Fondul Proprietatea (26 de milioane de lei), Romgaz (25 de milioane de lei), Transelectrica (20,1 milioane de lei), BRD (15,7 milioane de lei) si Banca Transilvania (15,3 milioane de lei). In saptamana care a trecut 22 de titluri au avut evolutii pozitive, cinci si-au pastrat valoarea nemodificata, iar alte 47 au consemnat pierderi. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate de Electroaparataj (+10,09%), Alumil (+8,31%) si Oil Terminal (+4,47%). Cea mai care scadere s-a consemnat la actiunile Dafora, care au pierdut aproape 40% din valoare. Deprecieri notabile au fost contabilizate si de Petrolimportexport (-16,5%) si Condmag (-14,25%).

Vanzari si insolvente

Detinatorii de actiuni trebuie sa stie ca titlurile lor ar putea inregistra cresteri sau scaderi notabile in perioada imediat urmatoare. Astfel, la categoria plusuri avem compania OMV Petrom, care a anuntat ca se afla in perioada de colectare a informatiilor referitoare la 30 de zacaminte care urmeaza sa fie vandute, iar cei interesati pot avea acces la documente relevante privind activele ce vor fi scoase la licitatie. Pe de alta parte, Dafora si Rompetrol au anuntat ca si-au cerut insolventa in instanta din cauza problemelor financiare, astfel ca titlurile acestor firme ar putea sa se deprecieze in perioada urmatoare.

 

author avatar
National
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger