AcasăOldBursa a recuperat pierderile, SIF urile cresc puternic

Bursa a recuperat pierderile, SIF urile cresc puternic

Cele mai mari cresteri laBursa au fost inregistrate de SIF 3 si SIF 1

Bursa a recuperat pierderile inregistrate in lunile mai si iunie, iar „vedetele” pietei de capital au fost cele cinci societati de investitii financiare (SIF).

Cele mai mari cresteri laBursa au fost inregistrate de SIF 3 si SIF 1

Valoarea totala a tranzactiilor efectuate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost de 290,1 milioane de lei, din care 280 de milioane de lei au reprezentat-o cele cu actiuni. Cele mai importante schimburi s-au realizat cu titlurile emise de Fondul Proprietatea (138,5 milioane de lei), Romgaz (26,1 milioane de lei), Electrica (24,8 milioane de lei), Banca Transilvania (17,7 milioane de lei), si Transgaz (15,5 milioane de lei). Potrivit companiei Puls Capital, in perioada analizata au avut rezultate pozitive 50 de titluri, opt au stagnat, iar 11 au consemnat minusuri. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate de Comelf (+16,23), Electroaparataj (+14,95%) si Turism Felix (+14,55%). Cele mai mari scaderi au fost consemnate de Condmag (-27,8%), Prefab (-8,62%) si Santierul Naval Orsova (-5,78%).

Rezultate de exceptie

Potrivit analizei Puls Capital, BVB a avut o saptamana de exceptie, toti indicii inregistrand aprecieri consistente. Dupa aceasta evolutie, indicii Bursei au recuperat integral scaderile din lunile mai si iunie, indicand o continuare in forta a tendintei ascendente generale a pietei de capital din Romania. Cel mai bine a evoluat indicele BET – FI (al celor cinci SIF-uri listate la BVB), care s-a apreciat  cu aproximativ 6,1%. Asadar, SIF-urile revin in atentia investitorilor, dupa o perioada de mai bine de un an si jumatate in care au evoluat neconvingator. Analistii Puls Capital considera ca interesul pentru aceste tilturi este corelat cu faptul ca pentru trei dintre cele cinci SIF-uri (SIF Banat Crisana, SIF Muntenia si SIF Oltenia) inca nu a trecut data de inregistrare stabilita de actionari pentru identificarea actionarilor care vor primi dividende. Acest fapt poate mobiliza investitorii sa achizitioneze titluri ale acestor societati. Dintre SIF-uri, cele mai bune evolutii au fost inregistrate de SIF Transilvania (SIF 3) si SIF Banat Crisana (SIF 1), acestea apreciindu-se puternic cu 9, 27%, respectiv, 8,9%. Pe de alta parte, ar fi de consemnat faptul ca Fondul Proprietatea a inregistrat un profit de peste 356 de milioane de lei in primul trimestru, o suma considerabila, insa de trei ori mai mica fata de aceeasi perioada a anului trecut.

author avatar
Arpad Dobre
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger