AcasăOldBugetul pentru renovarea caselor, in crestere

Bugetul pentru renovarea caselor, in crestere

Tot mai multi romani vor sa investeasca in confortul locativ

Imbunatatirea situatiei economiei romanesti i-a determinat pe multi romani sa-si faca planuri in domeniul imobiliar, fie doar si pentru renovare.

Tot mai multi romani vor sa investeasca in confortul locativ

Romanii sunt tot mai interesati de economisire si de investitiile in domeniul locativ. Studiile de piata derulate de BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) cu sprijinul IRSOP arata ca increderea in economia nationala este in crestere de la an la an, de la 27% 2013 la 39% in 2015. In acelasi timp, numarul romanilor care aveau o incredere redusa in evolutia economica a Romaniei este in scadere accentuata, de la 70% in 2013 la 58% in 2015. In acest an, a crescut interesul romanilor fata de imbunatatirea vietii locative, cu 12% fata de anul 2014. De asemenea, ponderea celor care au intentia de a demara astfel de proiecte a urcat de la 56% in 2014 la 68% in 2015.

Reparatiile, din economii

Conform sondajului IRSOP, proiectele cu costuri mari sunt mai dependente de credit decat cele mai putin costisitoare, iar sumele necesare proiectelor locative au crescut de la o medie de 12.000 euro in 2014 la 13.200 euro in 2015. Cand sunt intrebati cum cred ca vor refinanta imbunatatirile locative pe care au de gand sa le faca, se inregistreaza o usoara crestere din 2014 in 2015  a tendintei de a lua credit. Totodata, exista si o crestere mare sau o pondere mare a economiilor realizate de romani pentru rezolvarea  problemelor locative. Potrivit IRSOP, cei care vor sa cumpere vor sa se bazeze mai mult pe credit, iar cei care vor sa renoveze au in vedere mai mult pe economiile lor.

author avatar
Arpad Dobre
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger