AcasăOldBugetul pentru 2014, dupa performante

Bugetul pentru 2014, dupa performante

Sanatatea se preteaza la „proiectul” buget functie de performanta

Nivelul de finantare pentru anumite sectoare se va face in 2014 pe baza de criterii de performanta.

Performanta va fi masurata de anumiti indicatori stabiliti de Ministerul de Finante in colaborare cu ministerele de care apartin sectoarele respective.

Finantare pe baza de „contracte”

Sanatatea se preteaza la „proiectul” buget functie de performanta

„Unul dintre aceste sectoare este cel al Educatiei”, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea. „Multe tari europene si, de asemenea, si SUA, au bugete pe baza de performanta. Eu, Minister de Finante, ma angajez sa cresc finantarea in Educatie, de exemplu, cu conditia ca o serie de indicatori de performanta pe care ii stabilim de comun acord cu Ministerul Educatiei sa fie atinsi. Vor fi incheiate contracte pe baza de performanta intre Ministerul Finantelor si ministerele de linie. Contractele sunt, de fapt, documentele prin care este fixat un anumit nivel de finantare cu conditia indeplinirii anumitor indicatori de performanta care se stabilesc de comun acord.  Educatia si Sanatatea sunt doua sectoare care se preteaza la finantare in functie de performanta.

Salariile… dupa buget!

Bugetul anului viitor va prevedea o indexare de 4% a pensiilor si indexarea fondului total de salarii. Ministrul de resort, Liviu Voinea, a precizat ca se lucreaza la mai multe variante pentru distribuirea cresterii fondului total de salarii. Una dintre variante este cresterea tuturor salariilor bugetarilor cu rata inflatiei. Intr-o alta varianta se are in vedere o crestere mai mare a salariilor pentru anumite categorii profesionale si nicio crestere pentru altii. O a treia varianta  prevede o crestere mai mare a salariilor pentru bugetarii care au pana la un anumit prag de salariu si nicio crestere pentru cei care depasesc un anumit nivel al salariului. E posibil ca bugetarii sa ramana cu „varianta lui Pristanda”: „Famelie mare, renumeratie mica dupa buget.”

author avatar
Adina Mutar
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger