AcasăOldBucurestiul a picat in topul celor mai scumpe orase

Bucurestiul a picat in topul celor mai scumpe orase

Bucurestiul este mai scump decat Sofia

Un studiu privind costul vietii in 207 capitale din lume arata ca Bucurestiul, care anul trecut se situa pe pozitia169, a picat pe locul 178, iar primul loc este ocupat de capitala Angolei.

Bucurestiul este mai scump decat Sofia

Studiul Cost of Living 2015, realizat de compania Mercer, masoara comparativ costurile a peste 200 de produse si servicii in fiecare dintre capitale. Acestea includ si costuri aferente transportului, spatiului locativ, alimentelor, hainelor, aparaturii casnice si serviciilor de divertisment. Datele Mercer arata ca orasele Hong Kong (locul 2), Zurich (3), Singapore (4) si Geneva (5) domina topul celor mai scumpe capitale pentru expati. Pe primul loc se afla insa, pentru al treilea an consecutiv, Luanda, capitala Angolei, deoarece bunurile importate si conditiile de siguranta si confort pentru expati sunt disponibile acolo doar la preturi foarte mari. Alte orase care apar in top 10 sunt Shanghai (6), Beijing (7) si Seul (8) din Asia, Berna (9) din Europa si N’Djamena (10) din Africa. Cele mai ieftine orase pentru expati sunt Biskek, Kirghiztan (207), Windhoek, Namibia (206) si Karachi, Pakistan (205).

Scaderi in Europa de Est

Ca rezultat al slabirii monedelor locale fata de dolarul american, cele mai multe orase din Europa de Est si Centrala au scazut in clasament. Praga (142), Budapesta (170) si Minsk (200) au scazut cu 50, 35 si, respectiv, 9 locuri, cu toate ca pretul chiriilor s-a mentinut in aceste localitati. Si Bucurestiul se afla in aceasta situatie, trecand de pe pozitia 169 de anul trecut pe 178 in 2015. Sofia si Belgradul se afla pe pozitia 187, respectiv 196, si raman, in continuare, mai ieftine decat Bucurestiul.

 

author avatar
Arpad Dobre
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger