AcasăOldBNR recunoaste: Romanii platesc cele mai mari rate din UE

BNR recunoaste: Romanii platesc cele mai mari rate din UE

Valentin Lazea recomanda accesarea creditelor de studii

Economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Valentin Lazea,  a recunoscut ceea ce stia o tara intreaga de ani de zile: romanii platesc cele mai mai rate bancare din Europa, raportate la veniturile de care dispun.

Valentin Lazea recomanda accesarea creditelor de studii

Din totalul veniturilor obtinute de o gospodarie, aproximariv 20%, in medie, se duc pe plata ratelor la credite, iar Lazea considera ca procentul ar fi unul similar celui din UE, numai ca veniturile romanilor difera enorm fata de cele ale altor cetateni europeni. Conform datelor prezentate de Lazea, romanii care au obtinut imprumuturi bancare platesc de doua ori mai mult ( ca procent) din veniturile incasate decat spaniolii sau italienii si de trei ori mai mult decat germanii.

Referindu-se la situatia actuala, cand creditele se obtin tot mai greu de catre persoanele fizice, economistul-sef al BNR a recomandat – mentionand ca este vorba de pareri personale – si alte solutii de creditare: creditele pentru reparatii/renovari sau imprumuturile pentru studii. Mai ramane ca si bancile sa le ofere, chiar daca banii vor fi folositi in alte scopuri.

author avatar
Arpad Dobre
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger