AcasăOldBNR i-a suspendat lui Ilie Carabulea dreptul de vot la Banca...

BNR i-a suspendat lui Ilie Carabulea dreptul de vot la Banca Carpatica

Argument: Banca Nationala a Romaniei ii imputa lui Ilie Carabulea problema reputatiei, deoarece a fost condamnat si este arestat la domiciliu

Banca Nationala a Romaniei a decis sa suspende dreptul de vot in Consiliul de Administratie al Bancii Carpatica pentru actionarul principal al institutiei, Ilie Carabulea, precum si pentru Corneliu Tanase, un alt actionar important.

Argument: Banca Nationala a Romaniei ii imputa lui Ilie Carabulea problema reputatiei, deoarece a fost condamnat si este arestat la domiciliu

Este pentru prima oara cand BNR suspenda dreptul de vot pentru un actionar majoritar, motivul fiind stirbirea reputatiei, deoarece Ilie Carabulea este arestat la domiciliu. Astfel prin Hotararea Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, s-au dispus urmatoarele masuri:

1. Incepand cu data comunicarii hotararii BNR (14 martie 2014), va fi suspendata exercitarea drepturilor de vot aferente urmatoarelor persoane care detin actiuni la Banca Comerciala Carpatica: Ilie Carabulea – cu o cota de 41,2898%, si lui Corneliu Tanase – cu o cota de 11,21792% (detinere directa):

2. Se interzice achizitionarea de catre actionarii prevazuti la puntul 1 a actiunilor Bancii Carpatica. De asemenea, BNR a instituit obligatia Bancii Carpatica de a aduce la cunostinta BNR orice modificare privind detinerile de actiuni lui Ilie Carabulea si Corneliu Tanase.

Motivatie

BNR si-a motivat decizia prin ceea ce a numit „neindeplinirea de catre Ilie Carabulea a criteriului de reputatie, din perspectiva integritatii (…) pentru ca un actionar semnificativ sa corespunda cerintelor de a asigura un management prudent si sanatos”. BNR si-a argumentat pozitia prin faptul ca Ilie Carabulea a suferit o condamnare si este cercetat penal, in stare de arest, de DNA pentru dare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la abuz in serviciu. Reprezentantii BNR sustin ca i-au suspendat dreptul de vot si lui Corneliu Tanase, deoarece acesta urma sa exercite „prin delegare” derptul de vot al lui Carabulea.

author avatar
Arpad Dobre
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger