AcasăOldBNR, asteptata sa reduca iar dobanda de politica monetara

BNR, asteptata sa reduca iar dobanda de politica monetara

Mugur Isarescu avertizeaza ca aplicarea unor solutii gresite la conversia creditelor poate crea risc sistemic pe piata bancara

Banca Nationala a Romaniei a tot dat semnale in acest an sectorului bancar pentru repornirea creditarii, reducand periodic, dobanda de politica monetara, iar bancherii recomanda  BNR continuarea acest demers.

Mugur Isarescu vrea ca bancherii sa reia creditarea economiei

BNR a redus, luna trecuta, dobanda de politica monetara, de la 3%/an la 2,75%/an, guvernatorul Mugur Isarescu invitand din nou bancile sa reia creditarea economiei. Acum a venit randul bancherilor sa recomande BNR continuarea politicii de scadere a dobanzii. Potrivit economistului sef al BCR, Radu Craciun, reducerea nivelului inflatiei sub nivelul prognozat creeaza posibilitatea unei noi scaderi a dobanzii de politica monetara, deoarece rata anuala a inflatiei va scadea la 1,1%-1,2% la sfarsitul lui 2014, sub tinta BNR. „Putem asista la o reducere de dobanda la urmatorul Consiliul al BNR din ianuarie 2015 si eventuale reduceri ulterioare in nivelul rezervelor minime obligatorii”, a declarat Radu Craciun, precizand ca nivelul actual al dobanzilor se va mentine scazut pe termen scurt.

author avatar
Arpad Dobre
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger