AcasăOldBig Brother-ul financiar si-a intrat in paine

Big Brother-ul financiar si-a intrat in paine

Parlamentul i-a validat, ieri, pe membrii Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Big Brother-ul financiar va fi condus de Dan Radu Rusanu si Daniel Daianu. Se anunta controale dure la CSA, CNVM si la administratorii pensiilor private.

Dan Radu Rusanu (foto) anunta controale dure, iar Daniel Daianu a spus ca va dona 20% din salariu la bugetul statului

Dan Radu Rusanu a anuntat ca membrii Consiliului ASF isi vor prelua mandatul in zilele urmatoare. El a avertizat ca urmeaza sa se faca audituri interne la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), mai ales dupa ce s-a aflat ca sefii acestor institutii aveau salarii intre 62.000 de lei si 188.000 de lei.

Daniel Daianu

Piata de peste 15 miliarde de euro

Cele trei institutii care vor fi desfiintate lasa la dispozitia ASF o piata estimata de brokeri si analisti la peste 15 miliarde de euro, iar unii estimeaza ca ar fi vorba de 25 de miliarde de euro. Unul dintre scopurile infiintarii ASF il reprezinta despagubirea fostilor investitori FNI. Initial, legea privind infiintarea si functionarea ASF a fost respinsa de Presedintie si retrimisa la Parlament. Potrivit unor surse parlamentare, motivul respingerii era legat de modul de despagubire a fostilor investitori FNI. Conform actului normativ respins, acestia ar fi urmat sa primesca banii din fondurile  Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului, si nu de la Comisia Nationala pentru Valori Mobiliare (CNVM), cum se stabilise in proiectul initial. Problema a fost remediata, iar legea a fost promulgata, marti, de presedintele Traian Basescu.

author avatar
Arpad Dobre
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger