AcasăOldBCE vrea taierea cheltuielilor medicale, Merkel merge la bai

BCE vrea taierea cheltuielilor medicale, Merkel merge la bai

Dupa izbucnirea crizei financiare din UE, Banca Centrala Europeana (BCE) s-a apucat sa salveze banci, recomandand diminuarea cheltuielilor din Sanatate. Satula de criza, Angela Merkel s-a relaxat la bai, la Ischia.

BCE are bani doar pentru banci, Angela Merkel (foto jos) isi vede de sanatate in Italia
Angela Merkel

Un studiu realizat de medici specialisti din Marea Britanie releva ca, de la inceputul crizei din UE, numarul imbolnavirilor si al deceselor cauzate de reducerile bugetare din Sanatate a crescut alarmant. Potrivit Deutsche Welle, in Europa au reaparut malaria, febra Dengue si tuberculoza, boli considerate eradicate. Scaderea alocatiilor catre spitale si lipsa medicatiei au dus la inmultirea fara precedent a cazurilor de depresie si, ca atare, si a sinuciderilor. Mai rau, bolile cu transmitere sexuala au ajuns in Grecia, de exemplu, la un procent socant in cazul HIV/SIDA, de 1.500% fata de numarul cazurilor din perioada de dinaintea crizei.

Departe de lumea dezlantuita

Satula de atata criza, Angela Merkel a decis sa se relaxeze si, in weekend , s-a dus la bai la Ischia (Italia) impreuna cu barbatul sau. Presedintele regiunii Campania, Stefano Caldoro, i-a urat relaxare placuta in felul sau. „Bine ati venit, doamna Merkel, in tara noastra pururi ospitaliera. Dar priviti bine in jur!”, a spus Caldoro. El a atras atentia ca fiecarui tanar somer german ii „revin” zece tineri someri italieni, care nu au joburi din cauza unei crize pe care nu Italia a generat-o.

author avatar
Arpad Dobre
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger