AcasăOldBataie pe Prima Casa! Banii se termina in trei luni!

Bataie pe Prima Casa! Banii se termina in trei luni!

Creditele acordate prin Programul Prima Casa totalizeaza deja aproape 500 de milioane de euro, iar in acest ritm, suma de 300 de milioane de euro ramasa disponibila se va epuiza pana in toamna.

O treime din credite au fost acordate pentru cumpararea de locuinte noi, construite in perioada 2008-2013

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a garantat in acest an credite in valoare de 490 de milioane de euro, contractate de peste 13.000 de solicitanti. Programul Prima Casa a fost lansat in urma cu patru ani, iar de atunci, FNGCIMM a garantat credite in valoare de peste 3,5 miliarde de euro. Astfel, din 2009 pana in prezent, aproximativ 94.000 de solicitanti au obtinut, in medie, cate 30.000 de euro, o treime dintre cei creditati cumparand locuinte noi, construite in perioada 2008-2013. Pentru acest an, FNGCIMM mai poate garanta credite Prima Casa in valoare totala de 300 de milioane de euro, insa avand in vedere ritmul de acordare a imprumuturilor, suma ramasa va fi epuizata in maximum trei luni.

Conditii

Bancile participante la programul Prima Casa (BRD, CEC Bank, Alpha Bank, Banca Romaneasca etc.) ofera imprumuturi pe 30 de ani cu dobanzi sub 5% pe an. Solicitantii trebuie sa declare pe propria raspundere ca nu detin o locuinta, individual sau in comun, si trebuie sa respecte o serie de conditii:

–           avans de minimum 5% din pretul de achizitie al locuintei;

–           depozit colateral egal cu trei rate;

–           sa nu instraineze locuinta in primii cinci ani de la data dobandirii;

–           ipoteca de rang I asupra locuintei in favoarea statului roman;

–           asigurarea locuintei impotriva tuturor riscurilor si cesionarea politei in favoarea statului roman.

author avatar
Arpad Dobre
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger