AcasăOldBani de la UE pentru supravietuirea IMM

Bani de la UE pentru supravietuirea IMM

Comisarul Corina Cretu si ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, sunt multumite de fondurile primite de la UE

Balbele si aventurile fiscale ale guvernantilor au pus pe butuci sectorul IMM, care, in majoritatea statelor UE, reprezinta motorul economiei. Dandu-si seama de acest lucru, autoritatile de la Bruxelles au decis sa „carpeasca”, atat cat se poate, aceasta situatie, alocand bani pentru supravietuirea intreprinderilor mici si mijlocii romanesti.

Comisarul Corina Cretu si ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, sunt multumite de fondurile primite de la UE

Comisia Europeana a adoptat Programul Operational Regional 2014-2020 pentru Romania, in valoare de 8,2 miliarde euro. Obiectivele programului prevad urmatoarele:

–         peste 28% din populatia cu varsta cuprinsa intre 30 si 34 de ani va avea studii postliceale;

–         500.000 de persoane vor beneficia de servicii comunitare mai bune si de servicii imbunatatite de asistenta medicala primara;

–         reabilitarea a mai mult de 2.000 de km de drumuri;

–         consumul de energie in cladirile publice si private va fi redus;

–         imbunatatirea transportului public urban etc.

Autoritatile UE au acordat o atentie deosebita finantarii sectorului IMM. Astfel, peste 5.000 de IMM-uri vor fi sprijinite, ceea ce va duce la o crestere de aproape 50% a productivitatii muncii in regiunile mai putin dezvoltate. De asemenea, se prevede cresterea cu aproximativ 4% a ponderii IMM-urilor care colaboreaza intre ele in cadrul industriilor inovative. Finantarile UE au in vedere si cresterea cu 10% a ratei de supravietuire a IMM-urilor. Oare chiar atat de prost stam la acest capitol? Ei bine, da, si noroc cu banii de la UE. Altfel, sectorul IMM  ar fi fost impins spre zona falimentului, in urma „inteleptelor” masuri fiscale ale guvernantilor.

 

author avatar
Arpad Dobre
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger