AcasăOldBancomate pentru Bitcoin, in curand in Europa

Bancomate pentru Bitcoin, in curand in Europa

Primul bancomat pentru Bitcoin a fost deja realizat in SUA

Bitcoin, moneda virtuala in care se investeste mai ceva ca in aur, va putea fi transformata in curand in bani reali, ce vor putea fi retrasi de la bancomate speciale.

Primul bancomat pentru Bitcoin a fost deja realizat in SUA

Un prototip al ATM-ului pentru Bitcoin a fost realizat in urma cu o luna in SUA, iar un reprezentant al companiei TDV a anuntat ca a primit deja comenzi din 30 de tari pentru aproximativ 300 de bancomate. In prezent, exista deja angajatori in tarile din nordul Europei care ofera o parte din salarii in Bitcoin. Detinatorii de astfel de monede  pot efectuia plati pentru achizitia de electronice, softuri de calculator, insa exista site-uri care permit cumpararea inclusiv de droguri si de arme. Un Bitcoin se tranzactiona ieri, pe MT. Gox, cu 134 de dolari/unitate.

Schimb valutar automat

Conform reprezentantilor TDV, ATM-ul pentru Bitcoin va fi conectat la platformele de tranzactionare a acestei monede, pentru a se stabili moneda si valoarea in bani fizici. Aparatul va avea incorporat un software care va activa un sistem automatizat, cu dublu sens, pentru schimbul valutar. Inca nu este clar daca posesorul de Bitcoin va avea o cartela speciala sau un card bancar obisnuit, dar important este ca moneda virtuala, care a depasit peste un miliard de unitati online, se va materializa in bani reali. Analistii se tem insa ca aparitia acestui tip de bancomat ar putea genera valuri de spalari de bani, mai ales ca primul ATM de acest tip ar urma sa fie montat in… Cipru.

author avatar
Arpad Dobre
316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger