AcasăOldBancherii au facut greseli morale

Bancherii au facut greseli morale

Tomas Spurny ii indeamna pe debitori sa denunte contractele de dinainte de 2013

Tomas Spurny, cel care va preda la sfarsitul acestei luni sefia BCR catre un roman, Sergiu Manea, sustine ca bancherii nu au incalcat legislatia in privinta acordarii creditelor (care, iata, acum sunt reclamate in instanta, in special de cei cu contracte in franci elvetieni), dar au gresit moral fata de clienti.

Tomas Spurny ii indeamna pe debitori sa denunte contractele de dinainte de 2013

BCR a lansat, recent, un program, prin care vrea pace cu clientii-potential oponenti in instanta in privinta creditelor in euro. Potrivit bancii, cei care accepta, beneficiaza de reducerea ratelor si de dobanzi sub 5% pe an, in conditiile in care multi platesc in prezent chiar si 10% pe an. Suna tentatnt, dar propunerea trebuie atent verificata de cei in cauza. Tomas Spurny sustine ca, prin acest program, clientii bancii beneficiaza de un tratament complet diferit fata de ce primeau in trecut. „Intreaga industrie se bazeaza pe incredere si convingere. Nu cred ca am facut greseli legale, dar am facut greseli morale”, a recunoscut Spurny.

Ponturi pentru debitori

Viitorul fost sef al BCR a precizat ca, urmare a crizei economice, cand debitorii nu au mai putut sa-si achite creditele, banca lansat campania „Scade rata”, care poate duce la reducerea cu pana la 40% a datoriilor scadente lunar. Aflat pe picior de plecare, Spurny a dat si un pont romanilor cu credite. „Legea 193/2013 prevede ca oricine a contractat un imprumut inainte de anul 2013, se poate duce la banca si poate argumenta ca sunt sanse ca el (contractul de credit – n.r.) sa fie ilegal”, a mentionat cehul.

author avatar
Arpad Dobre
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger