AcasăOldBanca Transilvania preia Volksbank

Banca Transilvania preia Volksbank

Dupa preluarea Volksbank, presedintele Bancii Transilvania, Horia Ciorcila tinteste locul doi in topul bancilor

Conducerea Bancii Transilvania a avizat preluarea Volksbank Romania, contractul de preluare a 100% din actiunile bancii austriece fiind semnat ieri. Banca Transilvania vizeaza, prin aceasta operatiune, ocuparea locului doi in topul bancilor din Romania.

Dupa preluarea Volksbank, presedintele Bancii Transilvania, Horia Ciorcila tinteste locul doi in topul bancilor

Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania a aprobat preluarea Volksbank Romania. Cele doua  institutii bancare vor actiona ca entitati separate pana la finalizarea tranzactiei, ulterior urmand integrarea Volksbank. La finele lunii noiembrie Banca Transilvania a anuntat ca negociaza preluarea pachetului integral de actiuni la Volksbank Romania, detinuta de grupul austriac Volksbank, DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania si BPCE din Franta.

Horia Ciorcila

Grupul bancar Volksbank nu a trecut testele de stres efectuate de Banca Centrala Europeana. Aceasta deoarece creditele ipotecare neperformante de la subsidiara din Romania si imprumuturile imobiliare si cele acordate companiilor in Europa Centrala si de Est au generat un deficit de capital in valoare de 865 de milioane de euro.

author avatar
Arpad Dobre
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger