AcasăOldBanca Transilvania castiga, Romgaz pierde la Bursa

Banca Transilvania castiga, Romgaz pierde la Bursa

Banca Transilvania a crescut la BVB dupa ce a anuntat estimari in crestere ale profitului

Tranzactiile incheiate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au insumat 102,89 de milioane de lei, cele cu actiuni cumuland 97,13 milioane de lei, cu peste 5,15% in plus fata de saptamana anterioara.

Banca Transilvania a crescut la BVB dupa ce a anuntat estimari in crestere ale profitului

Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile emise de Fondul Proprietatea, in valoare de 22,26 de milioane lei, BRD-Societe Generale, de 21,83 de milioane lei, Banca Transilvania,  in valoare de 15,68 de milioane lei, Romgaz (SNG) in valoare de 10,87 milioane lei si Electrica (EL) in valoare de 9,47 milioane lei. Potrivit buletinului Puls Capital, realizat de brokerii Intercapital Invest, in perioada mentionata au inregistrat plusuri 19 titluri au avut evolutii pozitive, sapte au stagnat si 45 au avut evolutii negative. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat pe titlurile Comelf, Retrasib  si Santierul Naval Orsova, de 13,41%, 12,56%, respectiv de 11,53%. Cea mai mare scadere s-a inregistrat la titlurile SIF Hoteluri, de 15%, aceasta fiind urmata de cele consemnate pe actiunile Sinteza si Boromir, de 14,49%, respectiv 7,80%.

Titlurile Electrica se depreciaza

Banca Transilvania.a inregistrat cea mai mare crestere dintre companiile aferente indicelui BET, de 2,33%, dupa ce a anuntat o noua runda de rascumparari si a crescut tinta de profit in urma fuziunii cu Volksbank. La polul opus s-a aflat Romgaz (-2,10%), investitorii anticipand rezultate mai slabe din cauza pretului scazut la gaze la nivel international si a consumului mic din Romania. De asemenea, actiunile Electrica au continuat deprecierea inceputa saptamana trecuta dupa conflictul aparut intre statul roman si consiliul de administratie (guvernul suspectand compania de neimplicare in urmarirea intereselor actionarilor si cerand daune de peste 1,3 miliarde de euro), incheind saptamana pe minus 1,65%.

author avatar
Arpad Dobre
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger